Rīgas mērs Ušakovs brīvībā: mana sirdsapziņa ir tīra, atkāpties negrasos

© Foto : Рижская думаМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc kratīšanas mājās un darba kabinetā Rīgas mērs Nils Ušakovs pastāstīja žurnālistiem, ka viņam neesot nekāda statusa izmeklēšanā.

RĪGA, 30. janvāris – Sputnik. Kā pastāstījis Rīgas mērs Nils Ušakovs, šobrīd viņš nevar komentēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklēšanu. Sarunas video ar žurnālistiem publicēja portāls jauns.lv savā Facebook.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 30. janvārī, gaišā dienas laikā KNAB darbinieki veica kratīšanu Ušakova darba kabinetā Rīgas domē, kā arī Rīgas mēra mājās. Pēc aculiecinieku liecībām, no kabineta tika iznesti vairāki melni maisi, kā tiek uzskatīts, ar dokumentiem.

"Varu likt roku uz sirds un pateikt - mana sirdsapziņa ir tīra," uzsvēra Ušakovs.

Šobrīd viņš neredz pamatu aiziet no Rīgas mēra amata.

"Es vēlreiz atkārtošu, jebkādi komentēt KNAB darbu es nevaru," norādīja Ušakovs, uzsverot, ka viņš parakstījis attiecīgu dokumentu.

Atgādināsim, ka KNAB darbinieki veica kratīšanu Rīgas domes telpās pērnā gada 11. decembrī. Operatīvās darbības bija saistītas ar korupcijas skandālu pašvaldības uzņēmumā "Rīgas Satiksme".

Iepriekš prezidents Raimonds Vējonis norādīja, ka sakarā ar radušos situāciju Rīgas mēram derētu brīvprātīgi atstāt amatu, kā tas tiek darīts atbilstoši rietumu politiskajiem standartiem.

Jaunais vides un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce norādīja, ka ir gatavs izskatīt Ušakova atlaišanas jautājumu, ja tiks atrasti un pierādīti kaut kādi viņa likumpārkāpumi.

Ziņu lente
0