Politika

Ungārijas premjers ignorēja ASV aicinājumu pretoties Krievijai

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ В. Путина с премьер-министром Венгрии В. Орбаном
Встреча президента РФ В. Путина с премьер-министром Венгрии В. Орбаном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ungārijas valdības vadītājs nepievērsa uzmanību Vašingtonas aicinājumam draudzēties kopā ar Ukrainu pret Krieviju.

RĪGA, 29. janvāris – Sputnik. Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans atteicās izpildīt ASV prasības sniegt atbalstu Ukrainai tās pretestībā Krievijai. Par to Ungārijas Ministru Kabineta vadītājs paziņoja amerikāņu diplomātiem, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz publikāciju Wall Street Journal.

Kā norāda izdevums, Orbans informēja, ka viņa valsts vēlas būt "neitrāla kā Austrija". Tāpat viņš paziņoja, ka iestājas pret NATO pārrunām ar Ukrainu ministru līmenī. Kā viens no iemesliem, kuru dēļ Ungārijas premjers atteicās sekot Vašingtonas kursam, tiek saukta Ukrainas politika nacionālo minoritāšu lietās, kuras rezultātā Kijeva samazina mācību iespējas valstī ungāru valodā.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans - Sputnik Latvija
Ungārijas premjers paudis atbalstu attiecību normalizācijai ar Krieviju

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans iepriekš vairākkārt runāja par nepieciešamību normalizēt attiecības starp Krieviju un Rietumiem. Vizītes laikā Maskavā 2018. gada jūlijā Ungārijas valdības vadītājs pauda apmierinājumu par sadarbības attīstības tempiem ar Krieviju. Tāpat viņš uzsvēra, ka, "ja šobrīd nebūtu to sankciju, kuras mums kaitē, tad mēs varētu to attīstīt ar vēl lielākiem tempiem".

2018. gada beigās Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievijas un Ungārijas attiecību attīstībā panākts nopietns progress. Pēc viņa sacītā, Maskavai un Budapeštai izdevies iziet jaunās sadarbības robežās. Tāpat valsts vadītājs apsolīja, ka savstarpēji abpusējo attiecību nostiprināšanas darbi dažādās nozarēs turpināsies arī nākotnē.

Ziņu lente
0