Ungārijas premjers paudis atbalstu attiecību normalizācijai ar Krieviju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasUngārijas premjerministrs Viktors Orbans
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Budapešta atbalsta Krievijas un rietumvalstu attiecību normalizāciju, paziņoja Ungārijas premjerministrs.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins Maskavā ticies ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbanu, vēstīja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Kremļa preses dienestu. Ungārijas valdības vadītājs ieradās Krievijas galvaspilsētā, lai apmeklētu pasaules čempionāta futbolā slēgšanas ceremoniju.

Orbans uzsvēra, ka tempi, kādā pašreiz rit Krievijas un Ungārijas sadarbība, liecina: "ja tagad nebūtu sankciju, kas mums kaitē, mēs to varētu attīstīt vēl straujāk".

Politiķis piebilda, ka ierobežojošo pasākumu rezultātā zūd virkne iespēju, un apgalvoja: Budapešta atbalsta Krievijas un rietumvalstu attiecību normalizāciju.

"Es gribētu apliecināt jums, prezidenta kungs, ka mēs atbalstām attiecību normalizāciju Krievijas un Rietumu pasaules starpā," — izsvēra Viktors Orbans.

Iepriekš jau vēstīts, ka Eiropas Savienība, ASV un virkne citu valstu ieviesa ierobežojošos pasākumus pret Krieviju 2014. gadā pēc Krimas pievienošanās Krievijai un pilsoņu kara sākuma Donbasā. Rezultātā Krievija aizliedza vairāku veidu lauksaimniecības produkcijas, izejvielu un pārtikas produktu importu no valstīm, kas atbalstīja sankcijas: ASV, ES, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas.

2015. gada martā Eiropas Savienības samitā pret Krieviju vērsto ierobežojošo pasākumu darbību termiņš tika saistīts ar Minskas protokolu izpildi Donbasa jautājumā. Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka uzskata par absurdu saistīti sankciju atcelšanu ar Minskas protokolu īstenošanu, jo Krievija nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā.    

Ziņu lente
0