Politika

Topošais IeM vadītājs vēlas atvieglot latviešu valodas prasības viesstrādniekiem

CC0 / Pixabay / Free-Photos / Бизнесмены
Бизнесмены - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iekšlietu ministra kandidāts Sandis Ģirģens uzskata, ka ir nepareizi atsaukt darbatļauju augsti kvalificētiem ārzemju darbiniekiem, ja viņi nav paguvuši iemācīties latviešu valodu.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Potenciālais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) vēlas atvieglot uzturēšanās nosacījumus Latvijā kvalificētiem darbiniekiem. Par to viņš pastāstīja kanālam LNT.

"Viņam [kvalificētam viesstrādniekam] iedod darba atļauju uz gadu, bet pēc gada pasaka – nē, ziniet, tas nekas, ka jūs šeit ļoti labi strādājat, mēs jums nedosim šo darba atļauju vēlreiz, jo jūs nezināt latviešu valodu augstākajā līmenī. Manuprāt, tas nav pareizi," paziņoja ministra kandidāts.

Pret šādām idejām tradicionāli iestājas Nacionālā apvienība, bet Ģirģens ir pārliecināts savu domu pareizībā, jo tas "kas labi biznesam, labi valstij".

"Mēs esam par to, lai Latvijā attīstītos biznesa vide," uzsvēra KPV LV pārstāvis.

Kas ar jauniņo

IeM amata kandidāts Sandis Ģirģens politikā ir jauniņais. Savu karjeru viņš uzsāka kā tiesneša palīgs, bet jau desmit gadus strādā par zvērināto advokātu.

Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija
KF Drošības padomes sekretārs uzskata Baltijas valstu politiku par aparteīdu

Pats viņš uzskata, ka šāda pieredze padara viņu par profesionālu ne tikai tieslietu jomā, bet arī iekšlietās.

"Zvērināts advokāts ir persona, kas redz šos procesus no dažādiem aspektiem. Viņš pārzina, kādā veidā darbojas tiesu sistēma, kādā veidā darbojas iekšlietu sistēma, ikdienā ir jāiet gan uz tiesu, gan uz policiju, gan uz prokuratūru. Ir redzami plusi, mīnusi," paskaidroja Ģirģens.

Kaut arī valdības deklarācijas projekts ir viscaur pilns ar vārdiem "uzlabosim", "attīstīsim" un "turpināsim", kandidāts uzskata, ka jaunās valdošās koalīcijas darbības mērķis būs pārmaiņas, piemēram, migrācijas politikā.

Ziņu lente
0