Latvijas Pareizticīgā Baznīca informē: iegremdēšanās Daugavā atcelta

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Риге прошел чин Великого освящения вод Даугавы и крещенские купания
В Риге прошел чин Великого освящения вод Даугавы и крещенские купания - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar mainīgajiem laika apstākļiem Daugavā sākusies daļēja ledus iešana, kuras rezultātā bojāta jau ūdenī ievietotā konstrukcija, kas bija paredzēta, lai nodrošinātu cilvēku gremdēšanos ūdenī Kunga Kristīšanas svētkos.

RĪGA, 19. janvāris – Sputnik. Latvijas Pareizticīgās Baznīcas preses dienests informējis, ka gremdēšanās Daugavas ūdenī Kunga Kristīšanas svētkos Rīgā tiek atcelta.

Kunga kristīšanas svētki - Sputnik Latvija
Kunga kristīšanas svētki: simtiem cilvēku gremdējās Daugavā

Sakarā ar mainīgajiem laika apstākļiem Daugavā sākusies daļēja ledus iešana (starp Akmens un Vanšu tiltiem), kuras rezultātā bojāta jau savlaicīgi ūdenī ievietotā konstrukcija, kas bija paredzēta, lai nodrošinātu cilvēku gremdēšanos ūdenī Kunga Kristīšanas svētkos. Pēc sarunām ar drošības dienestu speciālistiem noskaidrojās, ka bojātu un neizturīgu konstrukciju izmantošana var radīt draudus cilvēku dzīvībai.

Lielā ūdens iesvētīšanas kārta Daugavā notiks kā paredzēts 19. janvārī plkst. 13, tomēr cilvēku drošības labad un nepārvaramu apstākļu rezultātā gremdēšanās Daugavas ūdenī Rīgā tiek atcelta, pavēstīja LPB.

Iepriekš vēstīts, ka 19. janvārī organizētas sekojošas iegremdēšanās vietas:

1. Rīga, 11. novembra krastmalā, iepretim Lielā Kristapa skulptūrai, no pl. 13:00 līdz 17:00.

2. Rīga, Bolderājas karjers, no pl. 11:00.

Ziņu lente
0