ASV televīzijas zvaigzne: vai patiešām mūsu bērniem jāmirst par Latviju

© Sputnik / Denis Aslanov / Pāriet pie mediju bankasАмериканский военнослужащий
Американский военнослужащий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla FoxNews raidījuma vadītājs sašutis par nepieciešamību aizsargāt Latviju un Igauniju saskaņā ar NATO Statūtu 5. pantu.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. ASV telekanāla FoxNews raidījuma vadītājs Takers Karlsons ēterā apvaicājās, kāpēc amerikāņiem ir jāmirst par Igauniju vai Latviju, vēsta FoxNews vietne.

NATO bataljona karavīra uzšuve  - Sputnik Latvija
ASV karavīri pārliecināti – drīz sāksies karš ar Krieviju un Ķīnu

Takers Karlsons ir pazīstams politiskais komentētājs, žurnālists ar konservatīviem uzskatiem. Kopš 2016. gada viņš vada populāru politisko šovu kanālā FoxNews.

Diskusijā ar ASV bijušā prezidenta Baraka Obamas padomnieku ārpolitikas jautājumos Deividu Tafuru žurnālists apsprieda Savienoto Valstu iespējamo izstāšanos no NATO. Karlsons atgādināja: PSRS sabrukusi vairāk nekā pirms 25 gadiem, bet tās mantiniece – Krievijas Federācija nav pietiekami stipra, lai uzbruku Rietumeiropai.

"Kāpēc mēs nevaram sākt diskusiju par 5. pantu, kas liek mums aizsargāt citas NATO valstis?" – žurnālists vaicāja un piebilda, ka nesaprot, kāpēc ASV jātērē milzu nauda tādām lietām, kā Igaunijas teritoriālā vienotība.

Tafurs atbildēja, ka NATO ir pierādījusi savu efektivitāti, tā ir svarīgs izlūkošanas informācijas avots, kā arī piebilda, ka NATO palīdzējusi arī uzvarā pār Padomju Savienību.

Karslons turpināja, vaicājot, vai Tafurs atbalsta kodolkara sākumu, lai aizsargātu Latviju.

"Mums tas ir jādara. Citiem vārdiem sakot, mūsu bērniem ir jāmirst par Latviju, jo zināmā mērā mums to liek likums," – teica raidījuma vadītājs.

Tafurs atbildēja: ja Krievija uzbruktu Baltijas valstīm un anektētu tās, par nākamajiem mērķiem varētu kļūt Austrumeiropa un Rietumeiropa. Uz to Karlsons attrauca, ka viņa argumenti smelti 2019. gadā, nevis 1945.

Igaunijas eksprezidents Tomass Hendriks Ilvess komentēja žurnālista vārdus savā Twitter:

Mācībās Saber Strike - Sputnik Latvija
NATO karavīri iemācījušies aizsargāt Latviju

"Vai tiešām bija bezjēdzīgas visas manis apmeklētās igauņu karavīru bēres, kuri palīdzēja ASV Afganistānā un Irākā? Lūdzu, atbildiet, jā vai nē."

Militārajā operācijā Irākā gāja bojā divi igauņu karavīri, 19 guva ievainojumus.

Argumentu par to, ka militāra konflikta gadījumā Eiropas teritorijā ASV tiks ierautas karā kādas mazas Eiropas valsts dēļ, bieži izmanto NATO pretinieki. Piemēram, iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka Melnkalnes tauta esot ļoti agresīva, un pieļāva, ka tas var kļūt par trešā pasaules kara cēloni.

Pēc tam Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs īpaši uzsvēra, ka Latvija neplāno provocēt trešo pasaules karu un NATO tā iestājusies tikai tāpēc, lai gūtu drošu aizsardzību.

Ziņu lente
0