Politika

Radušās aizdomas par Trampa sakariem ar Putinu, kas apdraud ASV

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Kongresa Pārstāvju palāta plāno pieķert Donaldu Trampu par valsts drošībai kaitīgām sarunām ar Vladimiru Putinu.

RĪGA, 13. janvāris – Sputnik. ASV Kongresa Pārstāvju palātas Ārlietu komitejā iecerējusi izmeklēt Donalda Trampa sakarus ar Vladimiru Putinu, kuri varētu apdraudēt Savienotās Valstis, vēsta Sputnik Igaunija.

Saskaņā ar komitejas līdzpriekšsēdētāja Eliota Engela paziņojumu, raizes rada tas, ka "Trampa tikšanās laikā ar Putinu valstij neko nesaka".

"Amerika ir pelnījusi taisnību, un ASV Pārstāvju palātas Ārlietu komiteja grasās to noskaidrot," - citē Engela paziņojumu RT.

Pēc politiķa sacītā, komitejā tiks sarīkotas klausīšanās ar mērķi noskaidrot, kādus draudus ASV nacionālajai drošībai spēj radīt Trampa "šaubīgie sakari" ar Putinu un "viņa rokaspuišiem".

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Politika
Trampam pārmesta "Ziemassvētku dāvana" Putinam

Iepriekš RIA Novosti ziņoja, ka amerikāņu medijos parādījās informācija par to, ka Baltā nama saimnieks ir paslēpis visu sarunu ar Krievijas kolēģi detaļas – pat slepenajos failos neizrādījās neviena detalizēta sarunu ieraksta, turklāt prezidenti sarunājās piecas reizes pēdējo divu gadu laikā.

Saskaņā ar avīzes New York Times datiem, 2017. gadā Federālais izmeklēšanas birojs (ASV FIB) iniciēja pārbaudi saistībā ar to, vai Donalds Tramps varēja slepeni strādāt Krievijas labā pret savu valsti.

Pirmā un pagaidām vienīgā pilnvērtīgā Krievijas un ASV līderu Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās notika 2018. gada jūlijā Helsinkos. Pēc pārrunām preses konferencē valstu vadītāji paziņoja, ka viņiem izdevies apspriest praktiski visus jautājumus attiecībā uz Krievijas un Amerikas attiecībām un starptautisko dienas kārtību. Pēc Krievijas prezidenta sacītā, tikšanās ar amerikāņu kolēģi bija atklāta un lietišķa, savukārt tās galvenos rezultātus var uzskatīt par visnotaļ veiksmīgiem un lietderīgiem.

Ziņu lente
0