Urba Rīgas teātrī, bet sabruka kaimiņu mājas

© pixabayТрещины на стене, архивное фото
Трещины на стене, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mājās, kuras atrodas blakus Rīgas teātrim, tā rekonstrukcijas laikā parādījušās plaisas.

RĪGA, 12. janvāris – Sputnik. Rīgas teātra rekonstrukcijas laikā cietušas blakus ēkas, vēsta Rus.lsm.lv.

Remontdarbi tika apturēti sakarā ar to, ka pāļu urbumu laikā teātra iekšpagalmā uz kaimiņu mājām parādījās plaisas.

Arhitekte Zaiga Gaile paskaidroja, ka urbšanas darbi tika veikti teātra iekšpagalmā, kvartāla iekšienē, lai izveidotu pagrabtelpas dekorāciju noliktavai.

Tāpat Gaile atvainojās cietušo māju iedzīvotāju priekšā, taču pateica, ka viss ir labojams. Pēc viņas sacītā, darbi tiks turpināti, kolīdz parādīsies jauni risinājumi.

Rīga - Sputnik Latvija
Rīgas dome piespiedīs graustu saimniekus remontēt īpašumus

Arhitekte norādīja, ka plaisas tiks uzraudzītas, lai tās nekļūtu plašākas. Un pastāstīja, ka ieplaisājušās mājas atrodas uz diezgan slikta fundamenta, tāpēc, kad blakus tiek veikti remontdarbi, tās kļūst par riska zonu.

"Taču viss būs kārtībā. Mēs tagad nedaudz izmainīsim tehnoloģiju, veiksim papildu ģeoloģiskos pētījumus. Šajā stūrī atrodas Jaunās zāles dekorāciju noliktava. Ceru, ka mums nenāksies neko mainīt. Taču ja izmainīsim, tad dekorāciju noliktavas būs nedaudz mazākas. Bet tas attiecas tikai uz pagrabstāvu," - pateica Gaile.

Iepriekš režisors Viesturs Kairišs, komentējot nodegušās ēkas nojaukšanu Kalnciema ielā 2B, paziņoja, ka, pēc viņa domām, Rīga tiek apzināti iznīcināta.

Režisors norādīja, ka gadiem ilgi vēsturiskās ēkas stāv pamestas, kamēr netiek novestas līdz graustu līmenim. Pēc tam tos nojauc vai sliktākajā gadījumā nodedzina, lai uzbūvētu "kārtējās bezgaumīgās augstceltnes koka Rīgas vai jūgendstila laikmeta ēku vietā".

Ziņu lente
0