Politika

Lietuva ziņo par iespējamiem "Krievijas kiberuzbrukumiem" vēlēšanu periodā

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasВирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Aizsardzības padomes sēdē tika izskatīts ikgadējais pārskats par faktoriem, kas apdraud republiku.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Lietuva informēja, ka "Krievijas kiberuzbrukumi" varot ietekmēt valstī gaidāmo vēlēšanu gaitu un rezultātus, vēsta Prezidenta pils preses dienests.

Otrdien notika Lietuvas Aizsardzības padomes sēde, ko vadīja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, vēsta Sputnik Lietuva.

Tikšanās gaitā klātesošie tika iepazīstināti ar ikgadējo pārskatu par faktoriem, kas apdraud republiku. Pēc Valsts padomes domām, 2018. gadā to līmenis būtiski nav mainījies, galvenie apdraudējuma avoti ir saglabājušies.

"Triju šogad paredzēto vēlēšanu laikā Lietuvā gaidāmi agresīvāki kiberuzbrukumi no trešo valstu puses, pārsvarā – no Krievijas, ar mērķi ietekmēt vēlēšanu gaitu un rezultātus," – ziņoja preses dienests.

Prezidente uzsvēra, ka Lietuva ir "pietiekami stabila pret tādiem draudiem saskaņā ar augstajiem kiberdrošības standartiem".

Урна для голосования - Sputnik Latvija
Politika
Drošības policija nav atradusi iejaukšanās pazīmes Latvijas vēlēšanās

Lietuvas varasiestādes nereti informē par "kibernētiskiem uzbrukumiem" no Krievijas un "Krievijas iejaukšanos".

Pērnā gada oktobrī D.Grībauskaite apgalvoja, ka ES vajagot nekavējoties atbildēt uz KF "kiberuzbrukumiem". Savukārt valsts ārlietu ministrs Lins Linkēvičs aicināja pēc iespējas aktīvāk reaģēt uz tiem.

Maskava jau vairākkārt ir atspēkojusi rietumvalstu apsūdzības. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka minētajām pretenzijām nav nekādu pierādījumu.

Šogad Lietuvā notiks pašvaldību vēlēšanas, prezidenta vēlēšanas, kā arī Eiropas Parlamenta vēlēšanas.

Ziņu lente
0