Politika

Drošības policija nav atradusi iejaukšanās pazīmes Latvijas vēlēšanās

© Sputnik / Sergey MelkonovУрна для голосования
Урна для голосования - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviens no 86 paziņojumiem par iespējamiem pārkāpumiem Latvijas Saeimas vēlēšanās neapstiprināja pretlikumīgas ietekmes mēģinājumus.

RĪGA, 27. decembris – Sputnik. Drošības policija nav atradusi nekādas pretlikumīgas vēlētāju ietekmēšanas pazīmes 13. Saeimas vēlēšanās, vēsta rus.tvnet.lv.

Visas pārbaudes saistībā ar parlamenta vēlēšanām ir noslēgtas, un nevienā gadījumā netika konstatētas nozieguma pazīmes, līdz ar to netika uzsākts neviens kriminālprocess.

Vairums signālu tika saņemts par atsevišķiem iespējamiem trūkumiem vēlēšanu gaitā, kuri pateicoties iedzīvotāju vērībai un DP darbībām tika novērsti, paziņoja Drošības policijā.

Kopā par iespējamiem pārkāpumiem 13. Saeimas vēlēšanu gaitā tika saņemti 86 signāli.

Pirms Saeimas vēlēšanām Drošības policija uztraucās, ka īsi pirms balsošanas vai jau procesa laikā ārzemju izlūkošanas dienesti centīsies uzlauzt informācijas tīklus Latvijā, un gatavojās tikt galā ar iespējamiem kiberdraudiem. Savukārt Latvijas ĀM ziņoja, ka diplomāti gatavojas likumpārkāpēju apkarošanai sociālajos tīklos nepieciešamības gadījumā.

Vīruss-šantāžists - Sputnik Latvija
Drošības policija gatavojas kiberuzbrukumiem pirms Saeimas vēlēšanām

Un, ja iestādes izvēlējās vairākas izplūdušas frāzes saistībā par to, no kā viņi grasījās aizsargāties, tad atsevišķi politiķi tieši norādīja, ka iejaukties Latvijas vēlēšanās izdevīgi ir tikai un vienīgi Krievijai. Par "paaugstinātiem Krievijas iejaukšanās riskiem" stāstīja gan Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs, gan deputāts no partijas "Vienotība" frakcijas, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas apkarošanas komisijas vadītājs Ainārs Latkovskis, gan Satversmes Aizsardzības biroja (SAB) priekšnieks Jānis Maizītis, gan Saeimas Nacionālās drošības lietu vadītāja Inese Lībiņa-Egnere ("Vienotība"), gan Latvijas Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Edvīns Šnore.

Taču, kā liecina Drošības policijas paziņojums, apstiprinājies tas, ko Maskava ilgi un neatlaidīgi skaidrojusi starptautiskajiem partneriem: nekādu kiberuzbrukumu un iejaukšanos citu valstu vēlēšanu procesos tā nav plānojusi un nav sankcionējusi.

Ziņu lente
0