Krievijas vēstniecība apsūdz Lielbritāniju par Skripaļu vardarbīgu aizturēšanu

© Sputnik / Алексей ФилипповУказатель на въезде в город Солсбери в Великобритании, где были отравлены С. Скрипаль и его дочь
Указатель на въезде в город Солсбери в Великобритании, где были отравлены С. Скрипаль и его дочь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā atgādina, ka nav sniegta nekāda oficiāla informācija par KF pilsoņu atrašanās vietu, nav dota iespēja diplomātiskajiem dienestiem ar viņiem sazināties.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Publikācija avīzē Daily Telegraph par Krievijas izlūkdienestu bijušā virsnieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas dzīvi Lielbritānijā pēc incidenta Solsberijā ir sadomājums, ko neapstiprina nekādi fakti, žurnālistiem paziņoja Krievijas vēstniecības Lielbritānijā preses sekretārs, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš šonedēļ izdevums publicēja materiālu, atsaucoties uz informācijas avotiem valdībā, kurā pastāstīja: Sergejs un Jūlija Skripaļi pārvākušies uz Anglijas dienvidiem, viņus joprojām novēro ārsti. Avīze vēstīja, ka britu varasiestādes noskaidrojušas visas Solsberijā notikušā uzbrukuma nianses.

Krievijas vēstniecība ir pārliecināta, ka minētais materiāls ir "kārtējā iemestā informācija, kam nav oficiāla pamatojuma un ko nav iespējams pārbaudīt".

"Nekādi jauni fakti par incidenta apstākļiem Solsberijā nav minēti, nerunājot jau par pierādījumiem. Tādējādi notikumu aina ir tikpat mīklaina kā iepriekš," – uzsvēra Krievijas diplomātiskā pārstāvniecība.

To apliecina oficiālas informācijas trūkums jautājumā par to, kur atradās un ko darīja Sergejs un Jūlija Skripaļi, kad 4. marta rītā izbrauca no mājas Portondaunas laboratorijas virzienā ar it kā izslēgtiem telefoniem, norādīja vēstniecība.

"Kas attiecas uz ziņām par Skripaļu dzīvi Anglijas dienvidos, izmaiņām viņu ārienē, darba piešķiršanu Jūlijai Skripaļai, kas prasa krievu valodas zināšanas, sakaru uzturēšanu ar draugiem un tā tālāk, uzmanīgi lasot, kļūst skaidrs, ka tie ir tikai pieņēmumi. Tos izteikuši cilvēki, kuri it kā pārzina britu specdienestu darba stilu tamlīdzīgās situācijās. Tās ir izdomas, kas nav pelnījušas nopietnu komentāru," – atzīmēja vēstniecībā.

Кибератаки - Sputnik Latvija
Sunday Times: Lielbritānija gatavojas kiberuzbrukumiem Krievijai

Patiesībā Sergeja Skripaļa mātei visu šo mēnešu laikā ne reizi nav bijis iespējas aprunāties ne ar dēlu, ne ar Jūliju. Londona, pārkāpjot starptautiskās tiesiskās saistības, noraida Krievijas prasību nodrošināt konsulāro tikšanos ar Krievijas pilsoņiem, slēpj viņu atrašanās vietu, liedz tiesisko palīdzību izmeklētājiem no Krievijas, piebilda vēstniecības darbinieki.

"Tādējādi Krievijas pilsoņi Sergejs un Jūlija Skripaļi ir vardarbīgi aizturētu personu stāvoklī, bet 4. marta incidenta patiesie apstākļi joprojām nav noskaidroti. "Noplūdes" un "ekspertu" pieņēmumu tiražēšana šeit diezin vai līdzēs," – secināja diplomātiskā pārstāvniecība.

2018. gada 4. martā Solsberijas pilsētā Lielbritānijā, pēc valsts varasiestāžu apgalvojuma, saindēts Krievijas izlūkošanas dienesta bijušais virsnieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija, kā rezultātā izcēlās liels starptautiskais skandāls. Londona uzskata, ka par Skripaļu saindēšanu ar vielu A234 vainojama Krievija, taču Maskava to kategoriski noliedz.

Ziņu lente
0