The Telegraph pastāstījusi par Skripaļu dzīvi pēc saindēšanas

© REUTERS/Dylan MartinezЮлия Скрипаль
Юлия Скрипаль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu preses izdevums stāsta, ka Sergejs un Jūlija Skripaļi sazinās ar Krievijā dzīvojošajiem tuviniekiem, neskatoties uz liecinieku aizsardzības programmu.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija palikuši Lielbritānijā pēc saindēšanas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes The Telegraph sniegto informāciju.

Preses izdevums informējis, ka Sergejs un Jūlija Skripaļi pārvākušies uz Anglijas dienvidiem, viņus joprojām novēro ārsti. Žurnālisti vēstīja, ka Jūlija iekārtojusies darbā, kas prasa krievu valodas zināšanas. Ziņu aģentūras sarunbiedri pastāstījuši, ka viņi sazinās ar Krievijā dzīvojošajiem tuviniekiem, neskatoties uz liecinieku aizsardzības programmu.

Policijas darbinieki pie Sergeja Skripaļa mājas Solsberijā - Sputnik Latvija
Skripaļa māja ir ļoti populāra Krievijas tūristu vidū

Informācijas avoti piebilduši, ka Sergejs esot zaudējis svaru un tagad viņu ir grūti pazīt. Viņi atzimēja, ka patlaban Skripaļiem nedraud nopientas briesmas.

2018. gada 4. martā Solsberijā tika saindēts Krievijas izlūkošanas dienestu bijušais virsnieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija, kā rezultātā izcēlās liels starptautisks skandāls. Londona paziņoja, ka incidentā vainojama Krievija, taču Maskava šīs apsūdzības kategoriski noliedza.

Krievija vairākkārt ierosināja organizēt kopīgu incidenta izmeklēšanu, taču Londona iniciatīvu ignorēja un liedza iespēju sazināties ar Skripaļiem. Krievijas Ārlietu ministrija pieķēra melos britu premjeru Terēzu Meju. Piemēram, cita starpā viņa apgalvoja, ka incidentā izmantotā inde esot ražota Krievijā, taču Portondaunas laboratorija šo informāciju noliedza.

Ziņu lente
0