Donalds Tramps vērsies pie Savienoto Valstu iedzīvotājiem

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents atgādināja, ka ar migrāciju saistītā noziedzība var aiznest tūkstošiem cilvēku dzīvības.

RĪGA, 9. janvāris - Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps nācis klajā ar īpašu uzrunu amerikāņiem. Tā bija veltīta varasiestāžu darbības apsturēšanai un krīzei uz Meksikas robežas, vēsta RIA Novosti.

Baltā nama vadītājs paziņoja, ka runa ir par grūtībām drošības sfērā, kā arī humanitāro krīzi.

"Visi amerikāņi cieš nelegālās imigrācijas rezultātā," – uzsvēra Donalds Tramps.

Prezidents atgādināja, ka ar migrāciju saistītā noziedzība var aiznest tūkstošiem cilvēku dzīvības.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ārkārtas stāvoklis ASV: Donalds Tramps gatavs spēlei "uz visu banku"

Tāpat Tramps pauda cerību, ka valdības shutdown noslēgsies pēc viņa tikšanās ar Kongresa vadību, kas ieplānota trešdien. "Vienīgais risinājums – demokrātiem jāpieņem likums par izdevumiem, kas sargātu mūsu robežas un ļautu strādāt valdībai. Situāciju iespējams atrisināt tikšanās laikā 45 minūšu laikā," – norādīja Savienoto Valstu vadītājs.

Prezidents piebilda, ka ir gatavs piekāpties demokrātiem un vairs nepieprasa celt betona sienu – viņš piekrīt tērauda nožogojumam.

Pie tam Tramps pauda pārliecību, ka nožogojums uz Meksikas robežas "ātri atmaksāsies".

"(ASV iekļūstošo – red.) Nelegālo narkotiku vērtība pārsniedz 500 miljardus dolāru gadā – daudz vairāk nekā 5,7 miljardi, ko esam pieprasījuši Kongresam (sienas būvdarbiem – red.). Siena tiks apmaksāta netieši uz jaunā tirdzniecības līguma rēķina, ko esam parakstījuši ar Meksiku," – viņš uzsvēra.

Shutdown Savienotajās Valstīs

Трамп перепутал двух блондинок на пресс-конференции в Финляндии - Sputnik Latvija
Aptauja: rekordliels amerikāņu skaits vēlas emigrēt

22. decembrī Savienoto Valstu valdība daļēji pārtrauca pildīt savus pienākumus – sākās tā saucamais shutdown, ņemot vērā Demokrātiskās partijas atteikšanos apstiprināt budžetu, kurā iekļauti apmēram 5 miljardi dolāru sienas būvdarbiem uz Meksikas robežas. Tramps atteicies dzēst no dokumenta minētos izdevumus, jo sienas būve ir viens no viņa priekšvēlēšanu solījumiem.

Starpvēlēšanās demokrātiem izdevies gūt pārsvaru Pārstāvju palātā, un viņi šo priekšrocību izmantoja. Cita starpā tika apstiprināti likumprojekti, kas saistīti ar valdības darba finansējuma atjaunošanu pilnā apmērā. tomēr Tramps un viņa padomnieki lika saprast, ka bloķēs iniciatīvu, ja Kongress to atbalstīs berz papildu finansējuma pierobežas aizsardzības nožogojumam. Demokrāti norādīja, ka šiem mērķiem gatavi atvēlēt tikai 1,3 miljardus dolāru.

Ziņu lente
0