Viedoklis

Nav smieklīgi. Britus nobiedējis Krievijas humors

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на Восточном экономическом форуме
Президент РФ Владимир Путин на Восточном экономическом форуме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ierocis atkal izrādījies spēcīgāks, nekā britu. Šoreiz uzvaru izdevies gūt humorā, kuru, pēc britu mediju domām, Krievija ir militarizējusi.

Jaunā gada atnākšana – pienācis laiks apkopot aizejošā gada notikumus, ar ko šobrīd visi arī nodarbojas. Aprēķina, cik reizes Tramps un Makrons pieskarušies viens otram, cik kurpju pāru Brexit pārrunu laikā nomainījusi Terēza Meja, cik izdzēris Žans Klods Junkers, raksta radio Sputnik autore Marija Baļabina.

Taču te ir jābūt nopietnākiem. Ja kādam radīsies aizdomas, ka mēs par šo tematu jokojam, mūs atkal apsūdzēs. Nesen taču atklājies, ka šī agresīvā Krievija pat humoru ir pārvērtusi ierocī.

Лахта-центр Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rietumu mediji: par ko Putins pārvērtis Krieviju līdz 2019. gadam

BBC mums vēsta, ka mirstošās Padomju Savienības dienās krievi izmantojuši humoru, lai izvairītos no realitātes nomāktības. Čehovs un Zoščenko, acīmredzot, vienkārši iepriekš zinājuši un sagatavojās. Par Krievijas izvairīšanās spilgtāko piemēru briti nosauca televīzijas šovu "Lelles", kurš parādījās 90. gados. Tur politiķus atveidoja viņu gumijas kopijas.

Taču pēc tam, kā vēsta BBC, atnāca Putins un visu sabojāja – joki kļuva nepareizi. Pēc viņu domām, tas pats JAK Krievijas prezidentu attēlo labi, bet visus pārējos – godīgi. Savukārt mūsu (Krievijas) vēstniecības Lielbritānijā Twitter mikroblogs, kurš arī joko – tas vispār taču ir aiz labā un ļaunā robežām. Viņi taču ar humoru atbildēja uz "highly likely", pasakot, kad nav pierādījumu, laiks saukt Puaro.

Bet kā lai savādāk viņi atbild? Mēs taču domājām, ka Meja arī pajokoja – nevarēja taču visu to absurdo Skripaļu stāstu uztvert nopietni.

Свежая пресса - Sputnik Latvija
Viedoklis
Lielbritānija atzinusi mediju karu pret Krievijas pilsoņiem

Ja, pēc britu domām, mēs bēgam no neciešami skumjās realitātes ar joku palīdzību, tad varat vien iedomāties, cik smaga dzīve ir Benija Hilla, Mistera Bīna, Džīva un Vustera un visu to cilvēku dzimtenē, kuri visādi lepojas ar savu nacionālo humora izjūtu. Kaut gan tagad, labākajā gadījumā, daudziem tā liekas nesaprotama, bet sliktākajā – diezgan sakropļota. Dažkārt šis smalkais humors ir tik smalks, ka nav nemaz redzams. Varbūt tāpēc viņi arī nevar izmantot to kā ieroci?

Un mēs, iznāk, varam. Un, kā noskaidrojās, diezgan veiksmīgi. Ko lai saka – varat izdoma’t par to jaunas sankcijas. Aizliegt JAK translācijas Lielbritānijā, pieprasīt paskaidrojumus no Petrosjana, pacensties pārjokot Jeļenu Vorobeju. Nu taču, padodiet gāzi, jums taču bija gan Šekspīrs, gan Džeroms, gan Šovs. Nu, ja jau gan mums, gan jums ir šis ierocis, tad karosim ar tā palīdzību – uz skatuves, avīzēs, YouTube vietnē. Lai visi kari Jaunajā gadā ir tikai šādi.

Ziņu lente
0