ASV karavīri norāva Lietuvas karogu no prokuratūras ēkas Kauņā

© Sputnik / Александр ЛиповецФлаг Литвы
Флаг Литвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc aculiecinieka sacītā, karogu ne vien norāva, bet arī saplēsa gabalos.

RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. Kauņā amerikāņu karavīri norāva Lietuvas karogu no prokuratūras ēkas, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Baltnews.lv.

Tiek norādīts, ka incidents noticis 2018. gada aprīlī, taču sabiedrībai par to pastāstīts tikai tagad.

Policija saņēma paziņojumu par vandālismu no aculiecinieka. Pēc viņa sacītā, karavīri ne vien norāva Lietuvas karogu, bet arī saplēsa to gabalos.

Многоцелевой истребитель Eurofighter Typhoon - Sputnik Latvija
Uguns pa savējiem: mediji par Igaunijā pazaudētās raķetes palaišanas patieso iemeslu

Tiek apgalvots, ka policija nolēma neinformēt sabiedrību par notikušo.

NATO karavīri jau vairākkārt iesaistījušies necienīgos incidentos Lietuvā. Tā, piemēram, viņi vairākkārt bijuši CSN vaininieki Lietuvā. Militāro mācību Saber Strike 2018 laikā jūnijā notika trīs avārijas ar dažādu valstu alianses karavīru un militārās tehnikas dalību. Toreiz kopumā cieta divi franču un 13 amerikāņu karavīri.

Vasarā Kauņas centrā piedzēries amerikāņu karavīrs iesaistījās kautiņā ar diviem Azerbaidžānas pilsoņiem. Saskaņā ar policijas datiem, visi dalībnieki atradās alkohola reibumā. Azerbaidžānis tika arestēts.

Kā iepriekš Sputnik Lietuva intervijā norādīja eksperts Vladimirs Kozins, Ziemeļatlantijas alianses karavīri pastāvīgi iesaistās kautiņos mācību laikā ārvalstīs, jo izjūt savu nesodāmību.

Ziņu lente
0