Internetā publicēti Integrity Initiative cīņas plāni ar Krieviju Moldovā

© SputnikУчастница акции протеста оппозиции в Кишиневе в национальном флаге Молдовы
Участница акции протеста оппозиции в Кишиневе в национальном флаге Молдовы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tostarp piedāvāts izplatīt viedokli, ka iekšējā situācija Moldovā "tiek izmantota Krievijas un krievvalodīgās ietekmes izveidošanai ES valstīs".

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Anonymous hakeri jaunajā dokumentu partijā publicējuši britu valsts projekta Integrity Initiative pret Krieviju vērsto darbību izplatīšanas plānus Moldovā, vēsta RIA Novosti.

Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Hakeri atklāja Rietumu infokara rosināšanas metodes pret Krieviju

Hakeri publicējuši jaunus dokumentus un apmaksas rēķinus, kurus viņi nosaukuši par apliecinājumu tam, ka Integrity Initiative par britu nodokļu maksātāju naudu veic Leiboristu partijas un tā līdera, telekanāla RT, kā arī Londonas darbību Krievijas kaimiņvalstīs rīcības analīzi. Tostarp dokumentos teikts par situācijas atspoguļošanu bijušās PSRS valstīs, Solsberijas incidentu un situāciju Tuvajos Austrumos, tostarp Sīrijā, un tiek atzīts, ka tieši Moldovas dokumentā tiek atzīta dezinformācijas nodaļas pastāvēšana ES. Lielbritānijas ĀM jau ir atzinusi par patiesām iepriekš publicētos Anonymous dokumentus par Londonas iejaukšanās tematu ES valstu lietās un mērķtiecīga informācijas kara rīkošanu pret Krieviju. Dokumentu vīdu ir ziņojumi par RT darbu un apmaksas rēķini, kuri piestādīti par šādu darbu veikšanu Integrity Initiative labā dažas dienas pēc to nodošanas pasūtītājam.

Vienā no dokumentiem ir apzīmētas galvenās prioritātes projekta reģionālajām nodaļām un britu darbiniekiem Moldovas jautājumos, tostarp par notikumu atspoguļošanas formātiem valstī. Piemēram, tiek piedāvāts izplatīt viedokli, ka iekšējā situācija Moldovā "tiek izmantota Krievijas un krievvalodīgās ietekmes izveidošanai ES valstīs".

Vēl viens dokuments satur palīdzības plānu Moldovas telekanālam TV8, kurš, kā tiek skaidrots tekstā, strādā ar ārzemju vēstniecību atbalstu, lai palīdzētu tam paplašināt krievvalodīgo auditoriju.

Записи в блокнот - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Neatkarīgie žurnālisti" ar Sorosa naudu vieš demokrātiju Latvijā

Dokumenta autori norāda, ka, atbalstot šādus darbības veidus pirms parlamenta vēlēšanām 2019. gada februārī, "TV8 pastiprinās savu lomu kā nozīmīgu neatkarīgu balsu platformu Moldovā".

Tāpat publicēto dokumentu vidū ir gaidāmo Moldovas parlamenta vēlēšanu novērošanas plāns.

2018. gada novembrī hakeri pirmo reizi publicēja dokumentus par "Valsts pārvaldes institūta" projekta Integrity Initiative darbību, kurš Lielbritānijā, pēc viņu uzskatiem, varēja tikt izmantots, lai iejauktos Eiropas valstu iekšlietās un informācijas karā pret Krieviju. Saskaņā ar Anonymous datiem, institūta programma netika atjaunota kopš 2017. gada, informācijas par tā darbiniekiem un iestādes kontaktiem nav, savukārt tiešsaistes publikāciju kods ļauj secināt, ka tās tiek veidotas automātiskā režīmā.

Ziņu lente
0