"Dzeltenās vestes" paziņoja par kārtējo protestu dienu

© AP Photo / Gustavo GarelloПрезидент Франции Эммануэль Макрон
Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Makronam ieteica atcerēties "oranžo revolūciju" Ukrainā un nenostādīt sevi pāri likumam un Francijas tautas gribai.

RĪGA, 4. janvāris – Sputnik. Protestu kustības "Dzeltenās vestes" pārstāvji publicējuši sociālajā tīklā Facebook atklātu vēstuli Francijas prezidentam Emanuelam Makronam, atbildot uz viņa Jaungada uzrunu, tajā viņi pieprasīja sarīkot "pārrunas" Elizejas pilī un aicināja sarīkot kārtējo protestu akciju sestdien, vēsta RIA Novosti.

Акция протеста автомобилистов жёлтые жилеты в Париже - Sputnik Latvija
"Dzeltenās vestes" joprojām "uguņo" un dedzina. Francijas Banku, piemēram

Vēstuli sociālajā tīklā publicēja grupa "La France en colère" ("Francija dusmās") ar piezīmi, ka tā tiks nolasīta sestdien Parīzes Rātsnamā (Hotel de Ville), plkst. 14:00 pēc vietējā laika kārtējās "dzelteno vestu" pulcēšanās laikā (plkst. 15:00 pēc Latvijas laika).

"Dusmas pārvērsies naidā, ja jūs – Jūs un Jūsu biedri – turpināsiet no sava pjedestāla augstuma raudzīties uz cilvēkiem kā uz salašņām, uzskatīt viņus par bezzobainām niecīgām būtnēm," - teikts atbildes vēstulē uz Makrona vārdiem par to, ka dusmas, "lai cik lielas tās nebūtu", nozīmē to, ka varasiestādes "nav atkāpušās".

Vēstules autori paziņoja, ka varētu sākt apspriešanu par "vadības atgriešanu Francijas tautai", tikai ja prezidents norīkos cienījamu cilvēku, "attiecībā pret kuru netiek veikta nekāda izmeklēšana" un kurš nav korumpētās sistēmas daļa.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps devis padomu, kā apturēt nekārtības Parīzē

Demonstrantu pārstāvji uzsvēra, ka uzskata "nacionālo konsultāciju" rīkošanu, ko piedāvāja prezidents, par "politisko viltību" ar mērķi novirzīties no galvenās protestētāju prasības apspriešanas – pilsoņu iniciatīvas referenduma procedūras ieviešanas, kura ļaus tautai atcelt netaisnīgus likumus.

"Prezident Makron, izdzirdiet Francijas tautu tagad un, iespējams, pēc tam mēs kopā ar Jums uzbūvēsim Francijas nākotni. Atcerieties "oranžo revolūciju" Ukrainā. Nenostādiet sevi pāri likumam vai Francijas tautas gribai," - piebilda "vestes".

Protesti Francijā

"Dzelteno vestu" akcijas, kuru dalībnieki sākotnēji protestēja pret benzīna cenu pieaugumu, taču pēc tam pauda neapmierinātību ar sociālo situāciju Francijā, sākās 17. novembrī. Masu protestus pavada demonstrantu sadursmes ar policiju un grautiņi, akciju dalībnieki demolē veikalus, bankas, dedzina automašīnas.

Ziņu lente
0