"Dzeltenās vestes" joprojām "uguņo" un dedzina. Francijas Banku, piemēram

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста автомобилистов "жёлтые жилеты" в Париже
Акция протеста автомобилистов жёлтые жилеты в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Dzelteno vestu" protestu kustība turpina rīkot nekārtības visā valstī pret Francijas varasiestāžu politiku, izdomājot arvien jaunus uzmanības pievēršanas veidus. Nekautrējas arī rīkot ugunsgrēkus.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Septīto sestdienu pēc kārtas Francijas "dzeltenās vestes" nedod mieru policijai un parastiem garāmgājējiem izbaudīt brīvdienu. 29. decembrī apmēram 12 tūkstoši cilvēku piedalījās ielu protestos, kuri notika vairākās valsts lielpilsētās, vēsta Sputnik Igaunija.

Lai viss deg zilās liesmās

Saskaņā ar Sputnik France paziņojumu, Parīzē Elizejas laukos un Trokadero laukumā protesta akcijā izgāja 800 cilvēku. Sadursmju rezultātā ar policiju no tiem tika aizturēti 57 cilvēki, pēc kā 33 aktīvisti nonāca apcietinājumā.

Citās Francijas pilsētās, tostarp Lionā, Tulūzā, Bordo arī notika protesta uzstāšanās. Marseļā savācās ap 900 "dzelteno vestu", Mecā – apmēram divi tūkstoši, Kanā – pusotrs tūkstotis.

Ruānā tūkstotis cilvēku protesta akcija vainagojās ar Francijas Bankas ēkas aizdedzināšanu. "Dzeltenās vestes" nolika dažas atkritumu bākas pie bankas ieejas un aizdedzināja tās. Ugunsgrēka rezultātā tika bojāti bankas vārti.

Miers francūžiem tikai sapņos rādās

Iepriekš jau tika stāstīts par to, ka "dzelteno vestu" protesta akcijas sākās novembra vidū ar prasību nepaaugstināt degvielas nodokli un benzīna cenas, pēc tam tai pievienojās vairākas citas prasības.

Ar Francijas varasiestāžu sociālo politiku neapmierinātie kustības dalībnieki turpina iziet ielās visā valstī, neskatoties uz Francijas vadības izsludinātajiem pasākumiem situācijas stabilizēšanai.

Protestos Francijā izgāja arī studenti un liceju audzēkņi. Bieži protesta akciju laikā notiek nekārtības un demonstrantu sadursmes ar policiju.

Ziņu lente
0