Beļģu karavīri nobijušies no aukstuma Igaunijā

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения НАТО Spring storm в Эстонии
Военные учения НАТО Spring storm в Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemas temperatūras problēma ziemā Igaunijā saglabājas jau kopš ledus laikmeta, taču aizmugures dienesti nav parūpējušies, lai kareivjiem būtu silti.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Beļģijas armijas kareivji bīstas no dažādas pakāpes apsaldējumiem NATO klātbūtnes pastiprināšanas misijā Igaunijā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Фармакологические препараты в цехе упаковки в блистеры в лабораторно-промышленном комплексе - Sputnik Latvija
Beļģijā sāk izdalīt joda tabletes kodolkatastrofas gadījumam

Šo informāciju sniedza Beļģijas karavīru arodbiedrības vadītājs Rožē Ussens intervijā izdevumam De Standaard.

Viņš atklāja, ka problēmas sagādā gan klimatiskie apstākļi Igaunijā, gan arī zemai temperatūrai nepietiekamais kareivju ekipējums. Ussens pauda neapmierinātību ar faktu, ka gada laikā joprojām nav izdevies atrisināt ziemas ekipējuma jautājumu.

"Operācija tika ieplānota jau pirms gada, tomēr mēs neesam varējuši iepirkt vajadzīgo ziemas ekipējumu," – arodbiedrības vadītāja teikto citēja RIA Novosti.

Ziņots, ka beļģu kareivjiem izsniegtas jau pagājušā gadsimta 50. gados ražotas balaklavas, armijas bikšzābaki nav piemēroti, nav pieejams pietiekams skaits aizsargbriļļu. 270 kareivji no Beļģijas iekļuvuši sarežģītā situācijā, atzina Ussens.

Starp citu, iespējams, ka gaisa temperatūra Igaunijā var nolaisties līdz -20...-30 grādiem pēc Celsija. Patlaban termometra stabiņš apstājies pie -4...-7 grādu atzīmes.

Beļģijas bruņoto spēku komandieri no savas puses apgalvoja, ka tuvākajā laikā Igaunijā ieradīsies krava ar atbilstošu ziemas ekipējumu.

NATO dalībvalstu karogi - Sputnik Latvija
Beļģija nolēmusi netaupīt uz aizsardzības rēķina

Iepriekš vēstīts, ka 2016. gada vasarā NATO valstu aizsardzības ministri saskaņoja sabiedroto klātbūtnes paplašināšanu Baltijas jūras reģionā, nosūtot četrus alianses bataljonus uz Baltijas valstīm un Poliju pēc nepārtrauktas rotācijas principa.

2019. gada janvārī vairāk nekā 200 beļģu karavīri pievienosies Tapā (Igaunijas ziemeļos) dislocētajai NATO taktiskajai grupai, nomainot dāņus.

Beļģu vienības rīcībā ir kājnieku mašīnas, prettanku raķetes SPIKE un 120-mm mīnmetēji; viņu rīcībā ir savas sapieru un atbalsta grupas. Beļģus plānots ekipēt ar aptuveni 100 armijas tehnikas vienībām, tostarp – 35 kājnieku mašīnām un 65 atbalsta automašīnām.

Beļģi Igaunijā uzturēsies piecus mēnešus, pēc tam nodos "Krievijas savaldīšanas" stafeti franču kareivjiem.

Ziņu lente
0