Gasparjans: Ušakovs sagrāvis "krievu darbu" līdz pamatiem, laiks viņu norakstīt

© facebook / video / screenshotМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Agri vai vēlu "Saskaņa" Latvijā tiks norakstīta, taču ne patlaban, jo viņu vietu ieņems Latvijas Krievu savienība, uzskata politologs un žurnālists Armens Gasparjans.

RĪGA, 24. decembris — Sputnik. Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) 17. decembrī iesniedza valdībā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu.

Likumprojekts sagatavots nesenā korupcijas skandāla fonā, kas izcēlies pašvaldības transporta uzņēmumā Rīgas satiksme. Vairākas tā amatpersonas turētas aizdomās par kukuļošanu iepirkumā par gandrīz 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Saskaņa" latviešiem vairs nav vajadzīga. Tāpēc drīz pazudīs

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka Rīgas mēram Nilam Ušakovam pašreizējā situācijā nāktos atkāpties no amata.

Taču pats Ušakovs neplāno atkāpties – likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu viņš nosauca par politisku šovu bez tiesiska pamata. Rīgas mērs brīdināja: ja Saeima apstiprinās šo dokumentu, viņš, kā Rīgas domes priekšsēdētājs, vērsīsies Satversmes tiesā.

"Krievu darbs"

Politologs un žurnālists Armens Gasparjans savā tuvāko ārvalstu un Baltijas politisko notikumu iknedēļas apskatā Sputnik norādīja, ka agri vai vēlu Ušakovs līdz ar "Saskaņu" būs spiests pamest politisko arēnu, tas bija skaidrs no paša sākuma.

"Bija skaidrs, ka agri vai vēlu Ušakova figūru norakstīs. Viņš izdarījis visu iespējamo – teicami sagrāvis līdz pamatiem "krievu darbu". Tagad tie ir gruveši," – uzsvēra Gasparjans.

Tiesa, politologs piezīmēja, ka pagaidām Latvijas valdība, domājams, nepieļaus Rīgas domes atlaišanu un Ušakova demisiju, - ja "Saskaņa" pazudīs, tās vietu ieņems Latvijas Krievu savienība, kas būtu daudz ļaunāk no latviešu radikālo nacionālistu viedokļa.

Gasparjans paskaidroja, ka LKS ir daudz darbīgāka no krievu tiesību aizsardzības viedokļa nekā "Saskaņa", tāpēc, pirms norakstīt Ušakova partiju un viņu pašu, Latvijas elitei ir galīgi jānomierina tie, kuri vēl aizstāv savas tiesības.

Ja vajadzēs, atstādinās no amata

"Atsauksim atmiņā, ko "Saskaņa" paveikusi savas pastāvēšanas gados? Atbalstījusi krievu skolu slēgšanu? Ņemot vērā tādu viedokli, jāatzīst par Lielā Tēvijas kara varoņiem tos, kuri atbalstīja ebrejus pa ceļam uz krematoriju," – teica politologs.

Viņš pauda pārliecību, ka galu galā "Saskaņu" gaida jebkuras kolaboracionistiskas kustības liktenis.

A.Gasparjans piezīmēja: ja būs vajadzīgs, Ušakovu atstādinās no amata, jo to, ko iespējams izdarīt ar vienu deputātu, var izdarīt arī ar citu.

Ziņu lente
0