Aiziet pie ārsta un pabarot trusīti: kas jāpaveic Rīgā līdz gada beigām

© Foto : baltnewsРождественский рынок
Рождественский рынок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Norakstīt sodu par komunālajiem pakalpojumiem, pasēdēt sāls istabā, paklausīties mūziku, iegādāties kaņepju šokolādi – Rīgas dome sastādījusi pilsētniekiem plānu līdz gada beigām.

RĪGA, 19. decembris – Sputnik. Septiņu lietu sarakstu, ko rīdziniekiem derētu pagūt izdarīt līdz gada beigās, prezentēja Rīgas domes mājaslapa.

1. Deklarēt dzīvesvietu

Jau vairākus gadus Rīgā pastāv šāda kārtība: dzīvoklim, kurā neviens nav deklarēts, tiek piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likme – 3%. Taču ja mājoklī dzīvo ģimene ar bērniem, pensionāri, invalīdi, represētas personas, ir iespējams saņemt vēl lielākus nodokļa likmes atvieglojumus.

Rīgas siltums - Sputnik Latvija
Apkure ir apdraudēta: Rīgas siltums atlaiž no darba atslēdzniekus un santehniķus

Nākamgad atvieglojumus var saņemt ģimenes ar bērniem, kuri dzīvo vienā dzīvoklī ar vecmāmiņām un vectētiņiem, kuri ir dzīvokļa īpašnieki. Uz būtiskiem atvieglojumiem var pretendēt renovētu māju iedzīvotāji un tās mājas, kurās izveidotas dzīvokļu īpašnieku biedrības.

Lai saņemtu atvieglojumu nākamgad, jāpaspēj deklarēties līdz 31. decembrim

2. Norakstīt soda naudu par komunālajiem pakalpojumiem

Uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" piedāvā pakalpojumu – pakāpenisku parāda dzēšanu, ja:

- nekavējoties tiek apmaksāts viss pamatparāds un 10% no aprēķinātā līgumsoda, tad līgumsods tiek dzēsts 90% apmērā;

- izlīgums par parāda apmaksu tiek slēgts uz laiku līdz 6 mēnešiem, tad aprēķināto līgumsodu samazina par 60%;

Pievērsiet uzmanību: 2019. gadā mainīsies izlīguma slēgšanas nosacījumi

3. Veikt izmeklējumus pie ārsta par valsts apmaksātajām kvotām

Decembrī vairākās Rīgas pašvaldības medicīnas iestādēs vēl ir atlikušas kvotas. Piemēram, pašvaldības medicīnas iestāde "Rīgas veselības centrs" gada beigās piedāvā konsultācijas par valsts apmaksātajām kvotām pie dažādiem speciālistiem. Kvotas pieejamas arī Rīgas 1. slimnīcā.

4. Atslābināties sāls istabā

Lai jauno gadu sagaidītu moži un svaigi, talkā var nākt sāls istabas labas pašsajūtas stūrītis Rīgas 1. slimnīcā. Stundu garš seanss un nogurums ir kā ar roku noņemts. Turklāt sālī esošie mikroelementi palīdz cīņā ar ziemas vīrusiem un dažādām hroniskām saslimšanām. Īpaši aktuāli tas ir iesnu, klepus un sāpoša kakla gadījumā. 

Евро - Sputnik Latvija
Latvijas pašvaldībās pieaug korupcija

5. Doties uz Ziemassvētku koncertu

Ja Rīgā neesat paguvuši apmeklēt nevienu bezmaksas koncertu, kas veltīts pirmajai, otrajai vai trešajai adventei, tad noteikti to izdariet Ziemassvētkos – no 22. līdz 26. decembrim. Mūzika jebkurai gaumei. Gan klasika, gan džezs, gan mūsdienu Ziemassvētku dziesmas. Ar svētku programmu var iepazīties domes mājaslapā.

6. Izstaigāt "Ziemassvētku egļu ceļu"

Galvaspilsētas iedzīvotāji un viesi ir aicināti uz vides objektu festivālu "Ziemassvētku egļu ceļš". Šo neparasto egļu krāsu bagātību un spilgtumu var īpaši izbaudīt tad, kad pilsētā iestājas tumsa.

7. Iegādāties vietējo amatnieku darinātas dāvanas tuviniekiem

Visā pilsētā atvērušies Ziemassvētku tirdziņi. Doma laukumā var iegādāties latvāņu medu vai kaņepju šokolādi, savukārt Esplanādē ir izvietojusies trušu karaliste, kur "ausaiņus" var pabarot un noglaudīt. Tirdziņš atvērts arī Rīgas Centrāltirgū, kur pirms Ziemassvētkiem noritēs svētku koncerts. Sīkāka informācija atrodama domes mājaslapā.

Ziņu lente
0