Apkure ir apdraudēta: Rīgas siltums atlaiž no darba atslēdzniekus un santehniķus

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas siltums
Rīgas siltums - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums "Rīgas siltums" būtiski samazinās personālu, taču sola, ka apkures procesu šie pasākumi neietekmēs, un iedzīvotāji, kuru nami pieder "Rīgas namu pārvaldniekam" necietīs.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Uzņēmums "Rīgas siltums" zaudējis konkursā par lielākās namu pārvaldes Rīgā — "Rīgas namu pārvaldnieka" — apkalpošanu un tagad spiests atlaist no darba 230 darbiniekus — santehniķus un atslēdzniekus, vēsta Grani.lv.

"Rīgas siltums" pārstāve Agnete Bušta paskaidroja, ka uzņēmums vienojies ar RNP par to, ka siltumtīklus apkalpojošo personālu atlaidīs tikai apkures sezonas noslēgumā, lai RNP piederošās ēkas nepaliktu bez apkures. Viņa atzīmēja, ka starpsezonu periodā RNP būs vieglāk pārņemt pienākumus.

Водопроводный кран - Sputnik Latvija
Rīgas ūdeni iekrāsos zaļā krāsā

Bez tam Bušta piebilda, ka "Rīgas siltums" palīdz saviem darbiniekiem sameklēt jaunas darba vietas, un daudzi uzņēmumi jau interesējas par iespēju pieņemt jaunus atslēdzniekus un santehniķus. Viņa pastāstīja, ka pašlaik nekādi konkrēti soļi jautājumā par darbinieku pārorientēšanu nav sperti, taču jau pavasarī šis jautājums tiks risināts sīkāk.

Konkursā par "Rīgas namu pārvaldnieka" siltimtīklu apkalpošanu, kas notika saskaņā ar Valsts kontroles ieteikumiem, "Siltumserviss Rīga" piedāvājumi tika atzīti par ekonomiski izdevīgākiem.

"Rīgas siltums" pārsūdzēja "Rīgas namu pārvaldnieks" lēmumu Iepirkumu uzraudzības birojā, un patlaban process turpinās Administratīvajā rajona tiesā.

Taču RNP apkalpošanu uzņemsies kompānija "Siltumserviss Rīga", un uzņēmums "Rīgas siltums", kas nodarbojās ar RNP apkures sistēmām no 1996. gada, pārtrauks pakalpojumu sniegšanu, taču turpinās piegādāt siltumu.

Iepriekš vēstīts, ka starp pilsētām, kurās apkure ir visdārgākā, ir Sigulda, Cēsis, Smiltene, Talsi un Saldus, savukārt lētākā apkure ir Rīgā. Galvaspilsētā apkure izmaksā 44,39 eiro par megavastundu, savukārt Siguldas iedzīvotāji ir spiesti tērēt 60,92 eiro.

Ziņu lente
0