Politika

Eiroparlaments pieņēma rezolūciju ar aicinājumu atcelt "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Sergey MelkonovСтатуя Евро у здания Европейского парламента
Статуя Евро у здания Европейского парламента - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiroparlamenta rezolūcija apgalvo, ka gāzesvads "Ziemeļu straume 2" ir politisks projekts, kurš apdraud Eiropas drošību.

RĪGA, 13. decembris – Sputnik. Eiroparlaments (EP) pieņēmis rezolūciju, kurā aicina atcelt "Ziemeļu straumes 2" projekta īstenošanu.

"EP atkal paziņo par Ukrainas izšķirošo lomu Eiropas enerģijas apgādes tīklā, nosoda gāzesvada "Ziemeļu straumes 2" celtniecību, jo tas ir politisks projekts, kurš apdraud Eiropas drošību un enerģijas apgādes diversifikācijas pūles, aicina projekta atcelšanu," teikts dokumentā.

Депутат Государственной Думы РФ от фракции ЛДПР Антон Морозов на пленарном заседании Госдумы РФ. - Sputnik Latvija
Deputāts pastāstīja, kādēļ Valsts departaments aicina ES izstāties no Ziemeļu Straumes 2

ES un Ukrainas asociācijas vienošanās īstenošanas rezolūciju un ziņojumu sagatavojusi un iesniegusi EP Ārlietu komiteja. Parlaments pieņēmis rezolūciju ar 433 balsīm "par", 105 - "pret" ar 30 atturējušos.

EP izskatīšanā atrodas vēl viens likumprojekts, kurā ir prasība "apturēt" "Ziemeļu straumes 2" īstenošanu, to piedāvājusi eirodeputāte no Latvijas Sandra Kalniete.

Iepriekš eirodeputātu grupa vērsās pie Vācijas kancleres Angelas Merkeles atklātā vēstulē, kurā aicināja apturēt gāzesvada celtniecību, "kurš sašķeļ ES".

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu cauruļvadu izbūvi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes gadā no Krievijas piekrastes Baltijas jūras dibenā līdz Vācijai. Pret "Ziemeļu straumi 2" iebilst vairākas valstis, it īpaši Ukraina, kas baidās zaudēt Krievijas gāzes tranzīta nestos ienākumus, un ASV, kas lolo ambiciozus plānus piegādāt Eiropā savu SDG. Arī Latvija, Lietuva un Polija pauda neapmierinātību ar "Ziemeļu straumi 2", jo uzskata, ka tas esot politisks projekts.

Krievija jau vairākkārt paziņojusi, ka "Ziemeļu straume 2" ir absolūti komerciāls un konkurences projekts, un norādīja, ka tas neparedz Krievijas gāzes tranzīta izbeigšanu caur Ukrainu uz ES.

Ziņu lente
0