Politika

"Labākais Latvijas valdības modelis": A.Gobzemam ir jauns plāns

© Photo Ieva Ābele, SaeimaАлдис Гобземс
Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministra kandidāts Aldis Gobzems izdomājis vēl vienu valdības variantu. Zaļo un zemnieku savienība bija ļoti pārsteigta.

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Nedēļas nogalē kļuva zināms, ka partijas KPV LV pārstāvim, premjerministra kandidātam Aldim Gobzemam ir jauns valdības izveides plāns, vēsta Mixnews.lv.

Jaunā stratēģija paredz, ka koalīciju veidos partija KPV LV kopā ar Jauno konservatīvo partiju (JKP), Nacionālo apvienību un "Jauno Vienotību". Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) paliek opozīcijā. Šāda kombinācija nodrošina 53 balsis valdības atbalstam.

Šodien, 10. decembrī, A.Gobzems iecerējis tikšanos ar valsts prezidentu Raimondu Vējoni, lai pastāstītu par koalīcijas izveides gaitu. Iespējams, šī iemesla dēļ Gobzems nav pilnībā atklājis savus nodomus.

"Es varu tikai apliecināt, ka joprojām turpinu strādāt pie labākā Latvijas valdības modeļa," – viņš atklāja.

Jāpiebilst, ka arī ZZS nebija informēta par A.Gobzema plāniem, vēsta TVnet.lv. Frakcijas priekšsēdētājs Armands Krauze atzina, ka Latvijas premjera kandidāta jaunais piedāvājums sagādājis pārsteigumu ZZS.

Iepriekš A.Gobzems ieteica veidot bezpartijas profesionāļu valdību, kurā būtu ievērojami samazināts ministriju skaits. Pēc tam Nacionālā apvienība, JKP un "Jaunā Vienotība" informēja par atteikšanos no pārrunām valdības izveides jautājumā – politiskajiem spēkiem radās aizdomas, ka Gobzems iecerējis iesaistīt koalīcijā "Saskaņu", turklāt visas partijas atrada A.Gobzemam milzum daudz "glaimojošu" vārdu.

Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
Politika
Gobzems: valdība jāveido ar smaidu

Neapmierinātas ir ne tikai Saeimā iekļuvušās partijas, bet arī spēki, kuri palikuši tālu aiz borta. Piemēram, partija "Latviešu nacionālisti" vērsās pie prezidenta ar aicinājumu izsludināt Saeimas ārkārtas vēlēšanas.

"Latviešu nacionālisti" norādīja, ka 13. Saeimā ievēlētie deputāti nespēj vienoties savā starpā, un uzvēra: abi prezidenta nominētie premjera kandidāti jau pietiekami apliecinājuši savu nespēju.

Jāpiebilst, ka arī pats A.Gobzems pārdomā Saeimas ārkārtas vēlēšanu iespēju. Viņš informēja: ja partijas atteiksies atbalstīt bezpartijas profesionāļu valdību, viņš ziņos prezidentam par nepieciešamību izsludināt jaunu balsojumu.


Ziņu lente
0