Armēnijā norit parlamenta vēlēšanas

© Sputnik / Асатур Есаянц / Pāriet pie mediju bankasПарламентские выборы в Армении
Парламентские выборы в Армении - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Armēnijā 13 vēlēšanu apgabalos strādā 2010 vēlēšanu iecirkņi, vēlētāju sarakstos iekļauti 2,57 miljoni cilvēku.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Šorīt sākās Armēnijas Nacionālās sapulces vēlēšanas, vēsta Sputnik Armēnija.

Tās ir pirmās visas valsts vēlēšanas, kas notiek pēc valstī notikušās revolūcijas.

Par vietām valsts parlamentā cīnās 11 politiskie spēki: deviņas partijas un divi bloki.

Pašreizējā valdība apsolījusi uzvaras gadījumā noslēgt "samtaino revolūciju" un īstenot ekonomisko revolūciju. Apmeklējuma slieksnis nav noteikts, taču iekļūšanai parlamentā partijai jāsaņem vairāk nekā 5% balsu, blokam – vairāk nekā 7%. Pie tam likums paredz, ka parlamentā jābūt pārstāvētiem vismaz trim politiskajiem spēkiem.

Армения - Sputnik Latvija
Kreituse: es vēlos, lai Latvija uz vienu dienu kļūtu par Armēniju

13 vēlēšanu apgabalos strādā 2010 vēlēšanu iecirkņi, 12 no tiem izveidoti penitenciārajās iestādēs. Vairāk nekā tūkstotis iecirkņu aprīkoti ar videokamerām – no tām iespējams saņemt tiešo translāciju.

Vēlētāju sarakstos iekļauti 2,57 miljoni cilvēku. Vēlēšanām seko vairāk nekā 23 tūkstoši vietējo un vairāk nekā 500 ārvalstu novērotāji.

Saskaņā ar valsts Konstitūciju, politiskais spēks, kas saņēmis lielāko daļu vēlētāju balsu, veidos valdību un izvēlēsies premjerministru, kura rokās ir galvenie varas instrumenti.

Sputnik Baltkrievija informēja, ka eksperti ir pārliecināti par valdošā spēka – premjera p.i. Nikola Pašiņana un viņa bloka "Mans solis" uzvaru. Uz otro vietu pretendē agrākais valdošais spēks – RPA. Tāpat otro vietu varētu ieņemt "Plaukstošā Armēnija", ko vara uzņēmējs Gagiks Carukjans.

Jaunais deputātu sastāvs sāks darbu pirms Jaunā gada. Jaunievēlētās Nacionālās sapulces pirmā sēde ieplānota 24. decembrī.

Ziņu lente
0