Kreituse: es vēlos, lai Latvija uz vienu dienu kļūtu par Armēniju

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasАрмения
Армения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc bijusī Saeimas spīkere Ilga Kreituse dēvē Latvijas valsts aparātu par nelietderīgu un dažkārt sapņo par to, lai ministri tiktu saukti pie atbildības.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. Stradiņa universitātes profesore, politoloģe, bijusī Saeimas spīkere Ilga Kreituse radio Baltkom ēterā ierosināja jautājumu par valsts aparāta nepieciešamību Latvijā.

Pēc Kreituses domām, Latvijas politiķi pieraduši nenest atbildību un visas savas neveiksmes novelt uz tautu, kas liek aizdomāties par to, priekš kam tad mums vispār vajadzīgi šie politiķi.

"Ja par visu ir atbildīgs tikai cilvēks, priekš kam tad mums vajadzīgs parlaments, valdība, politiķi, kuri nosaka kārtību šajā valstī? Un vispār, vai pastāv kaut kāda politiskā atbildība? Cilvēks atbild, bet tas, kurš radījis situāciju, kurš radījis likumus, – neatbild, viņam nav nekādas atbildības. Dažkārt kļūst smieklīgi, kad saka "mēs ievērojam likumu". Tad mainiet to! Lai neievērotu šo "nelabo" likumu, jūs taču esat vara! Taču nē, par to neviens nerunā," — paskaidroja savu pozīciju Kreituse.

Bijusī parlamenta spīkere pastāstīja, ka viņu ļoti izbrīnījusi ziņa par to, ka Latvijas pensionāriem vēlas piedāvāt 200 eiro minimumu. "Kaut kā par maz būs," — pateica profesore. Turklāt viņa atzīmēja, ka nav skaidrs, kā šī summa tiek aprēķināta. Kreituse pievērsa uzmanību tam, ka Latvijā ir ļoti daudz nabadzīgo un pensionāru, kuru ienākumi ir ārkārtīgi zemi. Viņa aicināja politiķus aizdomāties par to, kāpēc tā sanāk.

Saules elektrostacija - Sputnik Latvija
Eksperti: nav iespējams atteikties no OIK pilnībā

"Politiķi, nu atzīstiet taču savas kļūdas! Atzīstiet, ka tā bija nepareiza nodokļu politika vai ekonomiskā situācija. Kā varēja izveidoties situācija, ka ir tik daudz trūcīgu cilvēku? Taču nē, vainīgo nav. Politiķi nav vainīgi, "mums viss ir labi", savukārt vainīgi ir paši cilvēki. Atkal viss tiek novelts uz cilvēkiem," — paziņoja Kreituse.

Viņa atzinās, ka laiku pa laikam viņai gribas, lai Latvijā atkārtotos situācija, kas notika šogad Armēnijā, kad tika aizturēts bijušais prezidents Roberts Kočarjans. Tāpat bijusī Saeimas spīkere pastāstīja, ka nebūtu slikti, ja Latvijā aizturētu tos ministrus, kuri pieņem "nelabus" likumus.

"Dažreiz man gribas, lai Latvija uz vienu dienu kļūtu par Armēniju, kur aizturēja bijušo prezidentu. Lai pie mums sauktu pie atbildības tos ministrus, kuri, piemēram, pieņēma likumu par elektroenerģijas Obligātā iepirkuma komponenti, kura dēļ cieš Latvijas tautsaimniecība," — pastāstīja Kreituse.

Ziņu lente
0