Viedoklis

Ziemassvētku nolaupītāja Grinča lomā izrādījušies vācu ierēdņi

© Sputnik / Виталий Савельев / Pāriet pie mediju bankasГлавная торговая улица Берлина – Курфюрстен штрассе в преддверии Рождества освещена множеством огней.
Главная торговая улица Берлина – Курфюрстен штрассе в преддверии Рождества освещена множеством огней. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protams, Santa Klauss dara brīnumus, taču pat viņš ir bezspēcīgs pret Eiropas birokrātiem, kuri grib ierobežot pasaku. Likuma robežas ir tādas, kā tās traktē ierēdņi.

Diezin vai tie, kas sacerēja stāstu par Ziemassvētku nolaupītāju – ļauno Grinču, domāja, ka viņu varonim ir konkrēts prototips, raksta radio Sputnik autore Darja Čeredņika. Prototipa viņam noteikti nebija. Toties parādījušies Grinča ieceres turpinātāji – ierēdņi no Rotas pilsētas Vācijā, Bavārijas zemē. Godātie varasvīri Ziemassvētku priekšvakarā aizlieguši bērniem rakstīt vēstules Santa Klausam. Nē, ar Bavārijas alu viņi nav pārcentušies. Ziemassvētku zagļa masku viņi pielaiko ES jaunā datu aizsardzības likuma dēļ.

Игрушка Санта Клаус - Sputnik Latvija
Mediji: vācu pilsētā bērniem aizliedza rakstīt publiskas vēstules Salavecim

Pēc senas tradīcijas šīs pilsētiņas bērni savas zīmītes Ziemassvētku burvim piekāra pilsētas eglītes zaros. Lai Santa Klauss noteikti nekļūdītos, savās vēstulēs viņi rakstīja mājas adresi. Tagad, saskaņā ar jauno likumu, varasiestādēm jāsaņem rakstiska atļauja no visu bērnu vecākiem, kuri vēlas rakstīt Santa Klausam. Pirms bērni varēs piekārt savas zīmītes eglē, pilsētas tēviem ir jāpārliecinās, ka bērni un vecāki saprot – viņu dati var kļūt pieejami trešajām personām. Tas ir, viņu adresi var uzzināt ne tikai Santa Klauss.

Lai bērni tomēr varētu atstāt savas vēstulītes un nepaliktu bez Ziemassvētku pasakas, ierēdņi steigšus izstrādā dokumentu, ko varēs aizpildīt vecāki. Toties Eiropas Komisija noliedza jebkādu saikni ar tik nejauku pirmssvētku stāstu. Sak, Rotas varasvīri nepareizi interpretējuši likumdošanu. Līdz Ziemassvētkiem vēl laiks ir, saglabājas cerība, ka bērni tomēr varēs nosūtīt savas vēstules labajam burvim, tāpat kā agrāk to darījuši viņu vecāki un vecvecāki. Galu galā pasakas noslēgumā ļaundara rakstus labojās, un Grinčs atdeva svētkus pilsētniekiem.

Ziņu lente
0