Tik un tā aizbrauksim: Saeimas vēlēšanas nav mazinājušas iedzīvotāji vēlmi emigrēt

© Foto : pixabay / andreas160578Молодой человек с чемоданом
Молодой человек с чемоданом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptaujas rezultāti liecina: katrs trešais Latvijas iedzīvotājs emigrētu, ja rastos iespēja.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Parlamenta vēlēšanas nav mazinājušas valsts iedzīvotāju vēlmi pamest valsti, liecina SKDS aptauja. Tās rezultātus savā lapā Twitter publicējis centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Pagaidām nav pazīmju, ka 13.Saeimas vēlēšanu iznākums būtu mazinājis iedzīvotāju vēlmi pamest LV. Oktobrī 34% vairāk vai mazāk sliecās piekrist apgalvojumam, ka, ja vien viņiem būtu iespēja, tie labprāt dotos dzīvot uz kādu no Rietumvalstīm. Pirms gada šis īpatsvars bija līdzīgs," – atzīmēja Kaktiņš.

Vēl trešā daļa (34%) respondentu minētajam apgalvojumam nepiekrīt, bet 27% - drīzāk nepiekrīt.

Meitenes - Sputnik Latvija
"Viss notiek tikai krievu valodā": patrioti par masveida emigrācijas iemesliem no Latvijas

Grafiks liecina, ka maksimālais respondentu skaits, kuri vēlētos emigrēt, bija vērojams 2009. gadā – šādu atbildi tolaik sniedza katrs otrais iedzīvotājs (53%). Kopš tā laika aizbraukt gribētāju skaits aizvien samazinājās, un pēdējo triju gadu laikā svārstās aptuveni trešās daļas ietvaros.

Kaktiņš pastāstīja, ka aptuveni 15% aptaujāto uzskata: iespēja, ka tuvākā gada laikā viņi varētu doties uz ārzemēm peļņā, ir ļoti augsta vai augsta. Pirms gada šādu viedokli pauda 16% respondentu.

Minēto rādītāju nav ietekmējušas ne vēlēšanas, ne politiķu vārdi par Latvijas iedzīvotāju labklājības stabilu izaugsmi.

Iepriekš vēstīts, ka nesenā aptauja apliecināja: ceturtā daļa iedzīvotāju šogad norāda uz sava finansiālā stāvokļa pasliktināšanos.

 

Ziņu lente
0