Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs šogad ir kļuvis mazturīgāks

© Pixabay / anaterateПенсионеры, деньги
Пенсионеры, деньги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr politiķi vēsta par labklājības izaugsmi, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju pozitīvas pārmaiņas neizjūt.

RĪGA, 27. novembris – Sputnik. Neskatoties uz politiķu skaļajiem paziņojumiem par stabilu ekonomiskās situācijas uzlabošanos Latvijā, lielākā daļa valsts iedzīvotāju nav izjutusi nekādas pozitīvas tendences savā finanšu stāvoklī.

Šādi rezultāti ir Kantar TNS rīkotajai aptaujai iedzīvotāju vidū no 18 līdz 90 gadiem, raksta Skaties.lv.

Mazāk nekā ceturtdaļa respondentu (24%) atbildēja, ka viņu mājsaimniecības finanšu stāvoklis šogad ir uzlabojies. Mazāk nekā puse (44%) saņēma tik pat, cik pērn.

Taču katrs ceturtais (27%) norādīja, ka viņa ģimenes finanšu stāvoklis ir pasliktinājies.

Vēl 5% bija grūtības ar atbildes sniegšanu uz šo jautājumu.

Iepriekš ziņots, ka, saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, šī gada otrajā ceturksnī vidējā alga ALtvijā pirms nodokļu nomaksas pieaugusi par 8,4%, jeb par 78 eiro, – līdz 1004 eiro par pilnu slodzi.

Korupcija - Sputnik Latvija
Augs ekonomisko noziegumu apkarošanas efektivitāte Latvijā

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens neatstāja šo notikumu bez uzmanības un, nosaucot to par svarīgu robežu finanšu un psiholoģiskā nozīmē, paziņoja, ka ar šo naudu ir pilnībā pietiekami, lai piesaistītu emigrējušos pilsoņus.

Jaunos datus par vidējo algu apšaubīja gan paši iedzīvotāji, gan Latvijas Banka, kura paziņoja, ka vienu tūkstoti eiro lielākoties saņem cilvēki, kuri strādā Rīgā vai Pierīgā. Centrālās Bankas speciālisti norādīja, ka reģionos vidējā alga ir pavisam cita, savukārt Latvijā tā pat nesasniedz 2/3 no Rīgas algu līmeņa, uzsvēra Latvijas Bankas ekonomiste Ieva Opmane.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, katrs otrais Latvijas iedzīvotājs necer atrast labu darbu.

Ziņu lente
0