Radeviča atkāpās no Latvijas Vieglatlētikas savienības vadītāja amata

© ADRIAN DENNIS / AFPЛатвийская спортсменка Инета Радевича
Латвийская спортсменка Инета Радевича - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 2017. gada Ineta Radeviča ieņēma Latvijas Vieglatlētikas savienības vadītāja amatu.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Nokļūstot dopinga skandāla aizdomās, Latvija Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidente Ineta Radeviča nolēma atstāt savu amatu. Par to vēsta oficiālā LVS mājaslapa.

"Saskaņā ar Starptautiskās vieglatlētikas federācijas Vieglatlētikas integritātes vienības (Athletics Integrity Unit IAAF) publiskās informācijas politiku un paziņojumu, ka Ineta Radeviča lietojusi aizliegtu stimulatoru, viņas darbs sportā tiek īslaicīgi apturēts līdz Starptautiskās Olimpiskās komitejas tālākai lietas izskatīšanai. Atgādināsim, ka veicot Radevičas dopinga proves atkārtotu pārbaudi no Olimpiādes 2012, viņas analīzēs atrasts steroīds oksandrolons. Toreiz Londonas Spēlēs viņa izcīnīja ceturto vietu.

Открытая тренировка Александра Усика и Майриса Бриедиса в торговом центре Domina Shopping - Sputnik Latvija
Rīga pretendē uz WBSS pusfinālu: Briedis pret Glovacki

No 2017. gada Radeviča ieņēma LVS vadītājas amatu. Piecas dienas pēc Athletics Integrity Unit paziņojuma, viņa nolēma atkāpties no amata, savienības vadība šo lūgumu apmierināja. Tālāk LVS vadīs organizācijas viceprezidenti Andris Smočs un Jānis Upenieks.

Tāpat sniegts pašas Radevičas paziņojums: "Visa mana darbība Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidentes amatā vienmēr ir bijusi vērsta tikai uz vienu mērķi – palīdzēt stiprināt, attīstīt  un popularizēt Latvijas vieglatlētiku, atvieglot dzīvi sportistiem un treneriem. Gandrīz divu gadu laikā, strādājot Latvijas Vieglatlētikas savienībā, man kopā ar savienības valdi un kolēģiem ir izdevies paveikt būtiskus darbus, piesaistīt jaunus atbalstītājus, ieviest bērnu un jauniešu programmas, ko ir svarīgi turpināt. Ņemot vērā izveidojušos situāciju, lai realizētu iesāktos projektus un nepakļautu Latvijas Vieglatlētikas savienību nekādiem riskiem, es esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties no Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidentes amata."

"Vieglatlētikai es esmu veltījusi visu savu mūžu, man rūp šī sporta veida nākotne Latvijā, kā arī Latvijas Vieglatlētikas savienības darba veiksmīga attīstība sadarbībā ar Eiropas un Pasaules vieglatlētikas organizācijām.

Latvijas hokejisti izģērbušies cīņā pret globālo sasilšanu - Sputnik Latvija
Latvijas hokejisti izģērbušies cīņā pret globālo sasilšanu

Es atbalstu Fair Play principus un esmu pārliecināta, ka Latvijas Vieglatlētikas savienībai ir jābūt tai institūcijai, kura demonstrē visaugstākos ētikas standartus un vislielāko neiecietību pret aizliegtu vielu lietošanu sportā. Ņemot to vērā, mans pienākums šajā situācijā ir pašai vadīties no šiem ētikas standartiem un atkāpties no savienības prezidentes amata. 

Neskatoties uz to, ka apzināti neesmu lietojusi aizliegtas vielas, man ir jāuzņemas atbildība par notikušo un attiecīgi jārīkojas. Mans lēmums nav viegls, bet izsvērts un pārdomāts. Es turpināšu būt aktīvs Latvijas sporta sabiedrības loceklis un ceru, ka nākotnē spēšu būt noderīga sportam un palīdzēt Latvijas vieglatlētikai. Paldies ikvienam par kopīgo darbu. Paldies visiem, kuri mani atbalstīja un atbalsta," uzrakstīja Ineta Radeviča.

Ziņu lente
0