Politika

Vēl viena diena partiju pārrunās bijusi nesekmīga

© Photo Latvijas Valsts prezidenta kancelejaАртис Пабрикс, Янис Борданс и Алдис Гобземс на встрече с Раймондсом Вейонисом
Артис Пабрикс, Янис Борданс и Алдис Гобземс на встрече с Раймондсом Вейонисом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien ieplānotā partiju KPV LV un "Attīstībai/Par!" neformālā tikšanās nav notikusi.

RĪGA, 23. novembris — Sputnik. Iespēju vienoties līdz brīdim, kad prezidents nosauks premjerministra posteņa kandidātu, politiķi vērtē skeptiski. Arī vakar partijām nav izdevies pietuvoties kompromisam, vēsta Mixnews.lv.

Otrdien Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc konsultācijām ar Saeimā pārstāvētajām partijām nenosauca premjerministra posteņa kandidātu un deva laiku līdz 26. novembrim, kurā partijām būtu jāvienojas par valdošās koalīcijas sastāvu.

Здание Кабинета министров Латвии в Риге - Sputnik Latvija
Gailis: par Latvijas premjerministru varētu kļūt arī bezpartejisks cilvēks

Prezidenta minētais termiņš tuvojas, taču pārrunas joprojām nevedas: partijas KPV LV nominētais premjerministra kandidāts Aldis Gobzems pastāstīja, ka neformālā tikšanās ar apvienību "Attīstībai/Par!" tikusi atcelta.

Viņš paskaidroja, ka ceturtdien ieplānotā tikšanās nav izdevusies, taču politiskajām partijām nemaz nav jātiekas katru dienu. Pēc politiķa vārdiem, patlaban turpinās neformālā saziņa ar partijām, tostarp arī ar "Attīstībai/Par!".

Neoficiālie dati liecina, ka partiju neformālā tikšanās nav notikusi KPV LV viedokļa dēļ – iespējams, tas saistīts ar abu politisko spēku līderu domstarpībām.

Arī pārējās partijas ceturtdien nepiedalījās oficiālās pārrunās, taču norit neformāla saziņa.

Ziņu lente
0