Politika

Lembergs: JKP tikai mauzera pietrūkst

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Вентспилса Айварс Лембергс
Мэр Вентспилса Айварс Лембергс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils mērs Aivars Lembergs nosaucis divu Saeimas frakciju vadītājus par "šaubīgām personām" un "neoboļševikiem".

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Saeimā ievēlētajām partijām neizdosies izveidot valdību, jo politiķu vidū nav līderu, kuri varētu vienoties ar visiem partneriem, radio Baltkom ēterā norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Saeimas vēlēšanas notika 6. novembrī, taču partijām vēl joprojām nav izdevies pat pietuvoties valdības izveidei. Iepriekš prezidents uzticēja valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas kandidātam Jānim Bordānam, taču pēc triju partiju lēmuma atteikties no pārrunām politiķis paziņoja, ka valdības izveide ir neiespējama.

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Politika
Kučinskis: Lembergs neietekmē ZZS, taču dažkārt sniedz labas idejas

Pēc Lemberga domām, J.Bordāna valdības programma bija neizpildāma un naiva.

"Bordānam bija programma par 2,5 miljardiem. To visu iespējams izpildīt apmēram piecu gadu laikā, turklāt, ja budžeta stāvoklis ir labs. Viņi vienkārši sarakstīja to, kas skan labi vēlētāju acīs. Pensija vismaz 200 eiro. Tam vajadzīgs pusmiljards, bet budžetā ir tikai caurums," – atgādināja Lembergs.

Viņš atzīmēja, ka JKP īsteno politiku, kas atgādina padomju boļševiku rīcību.

"Viss ir atkarīgs no personībām. Patlaban vismaz divas frakcijas vada šaubīgas personas – tie ir neoboļševiki, komunisti. Es runāju par jaunajiem konservatoriem, kā arī Kaimiņa partiju. JKP trūkst tikai mauzera un nagana, bet pieeja ir tieši tāda. Viņi taču visus jautājumus grib risināt atbilstoši revolucionārajai pašapziņai. Ja tu esi kažokā, tu esi buržujs, ja tu esi buržujs, tevi jāšauj nost. Un viss," – savu viedokli paskaidroja Lembergs.

Savu priekšvēlēšanu kampaņu JKP lielā mērā veidoja uz tā saucamās "oligarhu lietas" pamatiem. Atgādināsim, ka tā bija saistīta ar Lemberga, Aināra Šlesera, Andra Šķēles, vairāku politiķu un amatpersonu sarunu ierakstiem, kas notika viesnīcā Rīdzene laika posmā no 2009. līdz 2011. gadam. Lietas izmeklēšana, kurai tika izveidota speciāla Saeimas komisija, ne pie kā nenoveda, toties JKP izcīnīja otro vietu Saeimas vēlēšanās un saņēma 16 deputātu mandātus.

Ziņu lente
0