"Oligarhu lietas" komisija meklēs "kurmjus" KNABā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parlamenta "oligarhu lietas" izmeklēšanas komisijas vadītāja Inguna Sudraba mēģinās atrast cilvēkus, kuri nopludinājuši KNAB slepeno informāciju žurnālistiem.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) vadīja Normunds Vilnītis, tur, iespējams, bijuši daži cilvēki, kuri izplatīja slepenu informāciju, paziņoja viņš raidījuma "Točki nad i" LTV7 tiešajā ēterā.

Ingūna Sudraba - Sputnik Latvija
Pats sev tiesnesis: Sudrabu norīkoja izmeklēt "oligarhu lietu"

Pēc viņa vārdiem uzreiz pēc viņa iestāšanās amatā noskaidrojās, ka daži žurnālisti zina tādas "oligarhu lietas" detaļas, kuras nav zināmas pat Vilnītim.

"Tad es paziņoju drošības struktūrām un visiem teicu, ka pastāv šāda problēma," —pastāstīja Vilnītis.

Bijušais KNAB vadītājs atzīmēja, ka, ja par esošo lietu un plānotajām kratīšanām zinājuši žurnālisti, nav izslēgts, ka vismaz viens izmeklēšanas dalībnieks arī varējis par to zināt. Taču, Vilnītis apgalvoja, neviens neveica pasākumus, lai to novērstu.

Uz raidījuma vadītāja jautājumu, vai tas nozīmē, ka KNAB bijis "kurmis", Vilnītis paziņoja:

"Mums bija vairāki kurmji. Savukārt mani kolēģi mēģināja visu parādīt tādā gaismā, it kā to darītu es. Šo domu centās virzīt sabiedrībā un toreizējam premjeram."

Pēc viņa vārdiem, tagad, līdztekus galvenajiem uzdevumiem, ar šo cilvēku meklējumiem sāks nodarboties parlamentā izveidotā komisija tā saucamo "oligarhu sarunu" izmeklēšanai.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
VID un KNAB pēc skandāliem izjūt būtisku iedzīvotāju uzticēšanās zudumu

Atgādināsim, ka 2011. gadā Normunds Vilnītis tika atlaists no KNAB vadītāja amata ar Saeimas lēmumu, balstoties uz Ērika Kalnmeiera izmeklēšanas rezultātiem, kad viņa darbā tika atklāti sistemātiski pārkāpumi.

Pirms tam izraisījies ilgstošais Vilnīša konflikts ar viņa toreizējo vietnieci Jutu Strīķi, kura šobrīd ir Jaunās Konservatīvās partijas valdē. Jaunā Konservatīvā partija aktīvi pieprasa "oligarhu lietas" izmeklēšanu.

Savukārt parlamenta komisijas priekšsēdētāja tā saucamo "oligarhu sarunu" izmeklēšanai Inguna Sudraba paziņoja, ka viņai arī ir svarīgi uzzināt, kurš "noplūdinājis" informāciju.

Ziņu lente
0