Nav lemts pacelties gaisā: Lietuvas premjerministram arī salūzusi lidmašīna

© Фото: kariuomene.kam.ltСамолет ВВС Литвы C-27J Spartan
Самолет ВВС Литвы C-27J Spartan - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīna Spartan šogad pievīlusi Lietuvas valsts amatpersonas jau trešo reizi – tagad valsts premjerministrs nevar pamest Briseli.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis nevarēja aizlidot no Briseles lidmašīnas tehnisko bojājumu dēļ, vēsta Sputnik Lietuva.

Pirmdien Lietuvas premjers ieradās darba vizītē Beļģijā, kur viņš tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu. Viņi apsprieda alianses spēku paplašināšanās  iespējas Baltijas republikā, kā arī attiecības ar Krieviju un reģionālās drošības problēmas.

"Atlidot izdevās. Atgriezties, diemžēl, vairs nesanāks," uzrakstīja valdības vadītājs savā Facebook lapā.

Militārās lidmašīnas Spartan remontam, ar kuru bija jālido Skvernelim, uz Beļģiju nosūtīti Lietuvas GKS tehniķi.

Встреча глав стран ЕС в Братиславе - Sputnik Latvija
"Brauktu ar velosipēdu": Grībauskaiti nosoda par Latvijas simtgades izlaišanu

Iepriekš Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite un Lietuvas delegācija nespēja izlidot no Viļņas uz Rīgu uz Latvijas Neatkarības simtgades svinībām lidmašīnas Spartan tehnisko bojājumu dēļ.

C-27J Spartan ir mūsdienu taktiskā militārā transporta lidmašīna, kuru izveidojusi itāļu gaisa kuģu ražošanas korporācija Alenia Aeronautica sadarbībā ar amerikāņu militārās rūpniecības kompāniju Lockheed Martin. Lietuvas GKS bruņojumā ir trīs šādas lidmašīnas.

Jānorāda, ka tas ir ne pirmais un pat ne otrais gadījums, kad lidmašīna Spartan, kura tiek izmantota Lietuvas oficiālo personu pārvadājumiem, nevar pacelties gaisā vai arī ir spiesta nosēsties bojājumu dēļ. Šī gada pavasarī lidmašīna, ar kuru lidoja valsts aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis, pārtrauca lidojumu no Mali uz Viļņu un nosēdās Sicīlijā apšuves defekta atklāšanas dēļ. Ministrs atgriezās mājās ar komercreisu.

Ziņu lente
0