"Brauktu ar velosipēdu": Grībauskaiti nosoda par Latvijas simtgades izlaišanu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasВстреча глав стран ЕС в Братиславе
Встреча глав стран ЕС в Братиславе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomists Gitans Nauseda paziņoja, ka, neskatoties uz lidmašīnas bojājumu, kaimiņu republikas svētkos varēja ierasties arī ar nokavēšanos, lai izrādītu savu cieņu.

RĪGA, 19. novembris – Sputnik. Ekonomists, bijušais SEB Bank Lietuva prezidenta padomnieks Gitans Nauseda kritizēja Lietuvas prezidenti Daļu Gribauskaiti par to, ka viņa neieradās Latvijas neatkarības simtgades svinībās, vēsta Sputnik Lietuva.

Vakar Lietuvas līdere nevarēja atlidot uz Rīgu, jo reiss tika atcelts sakarā ar tehnisku bojājumu lidmašīnā Spartan. Delegāciju par šo situāciju informēja ierodoties lidostā.

Intervijā Žinių radijas Nauseda paziņoja, ka Lietuvas prezidentes vietā nebūtu palaidis garām kaimiņu Latvijas simtgades svinības un, ja vajadzētu, brauktu pat ar velosipēdu.

"Tā ir mūsu kaimiņiene Latvija, varēja atbraukt pat ar nokavēšanos un parādīt, ka pat grūtos apstākļos, pat kad tehnika iziet no ierindas, var nodemonstrēt cieņu pret kaimiņiem. Varu sacīt, kā rīkotos pats: es brauktu, ja nāktos, brauktu pat ar velosipēdu," sacīja ekonomists.

Arī parlamentārietis Naglis Puteiķis kritizēja Gribauskaiti, paziņojot, ka viņa izrādīja augstprātību. Pēc viņa sacītā, Lietuvas līdere pēc prezidenta termiņa beigām plāno veidot karjeru Eiropas Savienības struktūrās, tādēļ "nomainījusi kaimiņu uz daudz svarīgākiem pasākumiem ES".

Latvija nosvinēja neatkarības simtgadi aizritējušajās brīvdienās. Lietuvas prezidente sakarā ar radušos situāciju ierakstīja apsveikuma video latviešiem. Tāpat Daukanto laukumā Viļņā par godu svētkiem tika pacelti Lietuvas, Latvijas un Igaunijas valsts karogi, savukārt pieminekli "Trīs krusti" izgaismoja Latvijas karoga krāsās.

Ziņu lente
0