Latvija vēlas atvērt divas jaunas vēstniecība par trīs miljoniem

© Wikipedia / DO'NeilФлаг Австралии.
Флаг Австралии. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijai varētu parādīties vēstniecības Austrālijā un Brazīlijā, ja jaunā valdība piešķirs naudu to izveidošanai.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. Ārlietu ministrija grasās atvērt vēl divas Latvijas vēstniecības – Austrālijā un Brazīlijā, vēsta Skaties.lv.

Šobrīd vēstniecību atvēršanas iniciatīvu ir gatava aizstāvēt Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte, kura dzīvo Austrālijā.

Latvijas Republikas Saeimas ēka - Sputnik Latvija
Saeima nevēlas uzskatīt aizbraukušos nepilsoņus par Latvijas diasporu

"Šis jautājums ir dziļi nobriedis. Un, es ļoti ceru, tad, kad tiks izveidota jaunā valdība, arī šis būs viens no punktiem, kas tiks padziļināti izskatīts, un šie līdzekļi tiks rasti. Austrālijā ir liela un aktīva latviešu kopiena," paziņoja Saulīte.

Šīs iniciatīvas īstenošanai būs nepieciešami apmēram trīs miljoni eiro. Jautājumu par jauno pārstāvniecību atvēršanu lems jaunā valdība.

Šobrīd Austrālijā un Jaunzēlandē dzīvojošie latvieši (saskaņā ar 2016. gada tautas skaitīšanu, tie ir apmēram 20 tūkstoši cilvēku) var saņemt jaunu pasi vai personu apliecinošu dokumentu, kad šajās valstīs ierodas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mobilā pases stacija – apmēram reizi trīs gados.

Izņemot pases, latviešiem Austrālijā ir nepieciešams arī konsulārais atbalsts, it sevišķi kad viņus arestē par krāpniecību vai narkotiku kontrabandu.

Ziņu lente
0