"Pirmo reizi par to dzirdu": Pauls par ģimenes emigrēšanu no Latvijas

© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyKomponists Raimonds Pauls
Komponists Raimonds Pauls  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komponists Raimonds Pauls nosauca paziņojumu, ka viņa ģimene esot emigrējusi no Latvijas, par "kaut kādām muļķībām".

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Maestro Raimonds Pauls noraida paziņojumu par emigrēšanu no Latvijas, ko iepriekš minēja Jauns.lv savā speciālizlaidumā.

"Es pirmo reizi par to dzirdu. Tas viss ir kaut kāds absolūts izdomājums. Es neko nezinu, kas tās par muļķībām tādām," - šādu paziņojumu komponists izteica telekanālam REN TV.

Iepriekš Jauns.lv speciālizlaidumā tika publicēta maestro intervija, kur tika minēti komponista vārdi par to, ka no Latvijas visi ir aizbraukuši, un tā ir tāda tendence, it sevišķi cilvēkiem, kuriem ir nauda. Un tas attiecas, tostarp, uz paša komponista ģimeni.

Tāpat publikācijā Pauls stāstīja par to, ka viņa meitas vīrs ir ārzemnieks, un ģimenē viņi runā angliski, savukārt abas mazmeitas mācījās starptautiskā skolā, un pēc tam iestājās labākajās amerikāņu universitātēs – viena mazmeita jau pabeigusi mācības, otra vēl mācās.

Bagāža - Sputnik Latvija
Emigrantiem piedāvā bezmaksas lidmašīnas biļeti līdz Latvijai

Turklāt Jauns.lv materiālā bija Paula domas par Latvijas grūto situāciju ar darbu un algām un par to, ka latviešiem piemīt ļoti laba īpašība – prasme izdzīvot.

Raimonds Pauls nereti pauž viedokli par politiskiem jautājumiem, kā arī spriež par Latvijas iekšlietām. Tā, piemēram, nesen Pauls kādā no intervijām paziņoja, ka Baltijas valstis absolūti veltīgi pastāvīgi atgādina visiem un sev, ka viņas ir Eiropa.  Pēc viņa domām, pastāvīgas mantras atkārtošanas vietā Latvijai derētu padomāt par to, kā padarīt dzīves līmeni par eiropeisku. Jo, izmantojot to, ka šobrīd ir atvērtas visas robežas, no Latvijas ir aizbraukuši vairāk, nekā 100 tūkstoši cilvēku.

Tāpat Pauls kritizēja varasiestādes par zemajām pensijām. Pēc viņa sacītā, par neseno indeksāciju "var pasmieties vien". "Es nesaņemu to, ko esmu pelnījis," — norādīja Pauls, kurš mēnesī saņem 800 eiro. "Ja godīgi, uzskatu, ka man par tiem gadiem un to, ko valstij esmu devis ar saviem nodokļiem, vajadzētu būt vismaz 5000 eiro mēnesī."

Ziņu lente
0