"Aptiekas iedzīvojas uz invalīdu rēķina": konstatēta noziedzīga sazvērestība

© Simon D / pillsТаблетки
Таблетки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāja konstatējusi, ka medicīniskā preparāta "Torosemīda" cena Latvijā ir četrkārt lielāka nekā kaimiņos – Lietuvā.

RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Patlaban veselības aprūpes jautājums Latvijā ir ļoti aktuāls. Izrādījies, ka katastrofālā situācija Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienestā nebūt nav vienīgā valstī.

Latvijas iedzīvotāja Diāna K. aprēķinājusi, ka medicīniskā preparāta "Torosemīda" cena Latvijā ir četrkārt lielāka nekā Lietuvā.

© Facebook/Diana KeiranFacebook lietotājas Diānas K. lapas ekrānuzņēmums
Aptiekas iedzīvojas uz invalīdu rēķina: konstatēta noziedzīga sazvērestība - Sputnik Latvija
Facebook lietotājas Diānas K. lapas ekrānuzņēmums

"Lūdzu Latvijas Veselības ministriju paskaidrot: kāpēc jūs apzogat Latvijas slimos pilsoņus?

Šīs tabletes ir spēcīds diurētiķis, Torasemide Hexal N30 50 mg, to lieto sirds mazspējas gadījumā, lai izvairītos no tūskas un DZĪVOTU. Tas ir receptūras preparāts un netiek kompensēts.

Slimnieki, kuru skaits sniedzas tūkstošos, pērk Torosemīdu par pilnu cenu (Rīgas aptiekā 32 eiro, piemēram, pietiek mēnesim). Pēc reportāžas par zālēm tādas pašas tabletes nopirkām Lietuvā, Eiropas Savienības kaimiņvalstī ar līdzīgiem nodokļiem un likumiem.

© Facebook/Diana KeiranFacebook lietotājas Diānas K. lapas ekrānuzņēmums
Aptiekas iedzīvojas uz invalīdu rēķina: konstatēta noziedzīga sazvērestība - Sputnik Latvija
Facebook lietotājas Diānas K. lapas ekrānuzņēmums

Jautājums: kāpēc parastā aptiekā Lietuvā tas maksā aptuveni 8 eiro, bet pie mums – 32? Šī cena ietver preparāta cenu, aptiekas peļņu un PVN. Redziet, Lietuvas aptieka zaudējumus necieš, bet 24 eiro starpība mēnesī tiek nozagta vienam cilvēkam? Bet viņi to dzer gadiem. Un tas nebūt nav vienīgais preparāts. Čeku pievienoju. Paciņa tāda pati, deva tāda pati, ražotājs – tas pats.

Veikals Rimi Latvia - Sputnik Latvija
Sods par skrūvgriežiem: veikalu Rimi sodīs par negodīgu akciju

Daudz laimes dzimšanas dienā, Latvija! Veselības ministrija ar Čakšu priekšgalā, kura pati strādājusi farmaceitiskā kompānijā, kur strādā viņas vīri un kūmi, ir iegrimusi korupcijā, saņemot labākās zāļu cenas pasaulē.

Var likt jebkurus uzcenojumus biznesā, taču vai tie nav cinisma kalngali – iedzīvoties uz savas valsts slimo un trūcīgo pilsoņu rēķina?

Patrioti! Pensionārs un invalīds ar sirds slimību gada laikā atdevis gandrīz 300 liekus eiro (var uzskatīt par vienu pensiju), lai jūs iedzīvotos un pildītu kabatas. Tas atgādina noziedzīgu sazvērestību ar farmaceitiskajām kompānijām. Pieprasām izmeklēšanu un skaidrojumu!" – uzrakstīja Diāna K. Facebook.

Ziņu lente
0