Sods par skrūvgriežiem: veikalu Rimi sodīs par negodīgu akciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) nolēma izrakstīt sodu uzņēmumam "Rimi Latvia" 20 tūkstošu eiro apmērā par negodīgu komercpraksi.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Patērētāju aizstāvji beidzot pievērsuši uzmanību aizdomīgajām mārketinga akcijām, ko veic Latvijas lielveikali. Šoreiz tiks sodīts uzņēmums "Rimi Latvia" - tas šī gada sākumā uzsāka akciju, kuras ietvaros bija jāsavāc pilns uzlīmju komplekts, lai iegūtu BOSCH kompānijas produkciju ar 62% atlaidi.

Kompānija startēja 16. janvārī un turpinājās līdz 2018. gada 15. maijam, taču jau pašā akcijas sākumā pircēji pievērsa veikala uzmanību tam, ka skrūvgrieži un citi BOSCH firmas instrumenti ir nopērkami par to pašu cenu bez jebkādām akcijām parastos veikalos, savukārt dažos – pat lētāk.

Par to rakstīja sociālo tīklu lietotāji komentāros zem Facebook pieteiktās "Rimi Latvia" akcijas.

Piemēram, viens no lietotājiem norāda, ka skrūvgriezis veikalā "ar akciju" maksā 19,99 eiro, bet parastā veikalā tas ir nopērkams bez jebkādas akcijas par 17,99 eiro.

Spriežot pēc visa, Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) darbinieki arī pievērsuši tam uzmanību un nolēma, ka uzņēmums "Rimi Latvija" ir jāsoda ar 20 tūkstošu eiro naudas sodu par negodīgas komercprakses īstenošanu.

​PTAC norāda, ka, saskaņā ar viņu rīcībā esošo informāciju, BOSCH preču cena ar akciju bijusi tāda pati kā citās tirdzniecības vietās bez jebkādām akcijām. Uzņēmums gan noraidīja patērētāju aizstāvju pretenzijas un mēģināja taisnoties, ka tas esot bijis tikai viens piedāvājums kampaņas ietvaros uz tirgus pētījumu bāzes un nav uzskatāms par akciju, PTAC tomēr uzskata, ka "Rimi Latvia" nav veicis pietiekamu Baltijas tirgus analīzi.

Papīra maisiņi, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zeķes iepakos bez maksas: plastmasas maisiņu liktenis Latvijā

Tādējādi, PTAC uzskata, ka dotā piedāvājuma reklāma ir negodīga komercprakse un patērētāju maldināšana.

PTAC lēmumā uzņēmumam "Rimi Latvia" aizliegts turpmāk izmantot negodīgu komercpraksi, ja tā vēl nav iesākta, taču tiek plānota. Kā arī izrakstīt sodu 20 tūkstošu eiro apmērā.

Turklāt patērētāju aizstāvji aicina pircējus būt uzmanīgākiem un, neskatoties uz skaļajiem vārdiem "atlaide" un "akcija", salīdzināt cenas ar citu tirdzniecības vietu piedāvājumiem.

Ziņu lente
0