Vācu karavīri plānojuši politiskas slepkavības

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bundesvēra karavīru sazvērestību atklāja Federālā Kriminālpolicijas pārvalde

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Vācijā atklāta karavīru grupas sazvērestība, kuri plānojuši politiskas slepkavības, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz izdevumu Focus.

Vācu izdevums atsaucas uz saviem informācijas avotiem: informāciju pagaidām nav apstiprinājušas oficiālās amatpersonas.

Герб Австрии - Sputnik Latvija
Mediji: Austrijā aizturētais "Krievijas spiegs" sniedzis liecību

Tiek uzskatīts, ka VFR Federālā Kriminālpolicijas pārvalde atklājusi Bundesvēra karavīru grupējuma sazvērestību. Specdienestu kaujinieki un elitāro karavīru asociācijas Uniter locekļi plānojuši politiskās slepkavības.

Sazvērnieki bijuši pārliecināti neizbēgamā Vācijas sabrukumā. Ko viņi vēlējās panākt ar vairāku politiķu slepkavību, pagaidām nav zināms. Netiek paziņots arī viss "uzticību zaudējušo" sazvērnieku saraksts.

Grupējuma dalībnieki krāja ieročus un munīciju, kā arī degvielu. Savus plānus un darbības viņi apsprieduši slepenās sanāksmēs.

Policijas izmeklēšanu centās iztraucēt viens no grupējuma locekļiem – militārā pretizlūkošanas dienesta darbinieks. Viņš ziņoja par gaidāmajām kratīšanām un izmeklēšanas gaitu saviem līdzdalībniekiem, pateicoties kam viņi varēja izvairīties no negaidītām pārbaudēm un neatstāt pierādījumus.

Netiek izslēgts, ka sazvērestība ir saistīta ar labēji radikālu noskaņojumu. Tā, piemēram, viens no Bundesvēra karavīriem sniedza nepatiesu informāciju Migrācijas dienestam – nosauca sevi par Sīrijas bēgli, kaut gan patiesībā ir VFR pilsonis. Pēc teroraktu īstenošanas, saskaņā ar vienu no versijām, vainu vēlējās uzvelt uz migrantu pleciem.

Ziņu lente
0