Varšavā atcēla nacionālistu gājiena aizliegumu neatkarības simtgadē

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasGājiens Varšavā Neatkarības dienā
Gājiens Varšavā Neatkarības dienā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa norādīja, ka poļu varasiestādes nesniedza pārliecinošus pierādījumus tam, ka gājiena laikā varētu rasties drauds cilvēku dzīvībai un veselībai.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Varšavas Apgabaltiesa atcēlusi aizliegumu nacionālistu gājiena rīkošanai 11. novembrī – Polijas neatkarības simtgades dienā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Trešdien Varšavas mēre Hanna Gronkeviča-Valca paziņoja, ka pilsētas varasiestādes nolēma nesniegt atļauju gājiena rīkošanai.

Taču pēc tam tiesa paziņoja, ka poļu varasiestādes nesniedza pārliecinošus pierādījumus tam, ka pasākuma laikā varētu rasties drauds cilvēku dzīvībai un veselībai.

Facebook - Sputnik Latvija
Pasūdzējies par nacionālistu – saņem bloķēšanu Facebook

Līdz ar to aizliegums nacionālistu marša rīkošanai tika atcelts.

"Sanāksmju brīvībai ir nozīmīga loma demokrātiskā tiesiskā valstī…Konstitūcija aizstāv tiesības uz sanāksmēm," - citē aģentūra Varšavas Apgabaltiesas tiesnesi Mihailu Jakubovski.

Tāpat, pēc tiesas domām, radikālie lozungi, kuri skanēja pērn, nav pamats 11. novembra marša aizliegumam.

Varšavas mērija paziņoja, ka apstrīdēs šo lēmumu apelācijas tiesā diennakts laikā.

Poļu nacionālisti ik gadu rīko gājienus Neatkarības dienā. 2017. gadā marša laikā daži dalībnieki nesa plakātus ar rasistiskiem lozungiem: "Brāļu tautu baltā Eiropa", "Eiropa būs balta vai bez cilvēkiem". Tas izraisīja nosodījumu vairākās pasaules valstīs un Eiroparlamenta neapmierinātību.

Ziņu lente
0