Pasūdzējies par nacionālistu – saņem bloķēšanu Facebook

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasFacebook
Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrības cilvēks Jānis Kuzins uzrakstīja sūdzību premjeram un tieslietu ministram par Tieslietu ministrijas parlamenta sekretāru Jāni Iesalnieku, kurš paziņoja, ka ar Latvijas valodas politiku neapmierinātie var doties uz Krieviju.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. "Apvienības pret nacismu" līderis Jānis Kuzins vērsies ar sūdzību pie Latvijas premjerministra Māra Kučinska un tieslietu ministra Dzintara Rasnača sakarā ar neseno tieslietu ministrijas parlamenta sekretāra, Nacionālās apvienības valdes locekļa Jāņa Iesalnieka publikāciju.

Kā jau vēstīja Sputnik Latvija, pēc Iesalnieka domām, tie, kurus neapmierina Latvijas valodas politika, var "droši braukt atpakaļ uz Dzimteni". Par to nacionālists uzrakstīja pēc pirmā maija krievvalodīgās izglītības aizstāvju gājiena, papildinot savu publikāciju ar padomju plakātu "Māte-dzimtene sauc!".

"Mēs uzskatām, ka Iesalnieks nodarbojas ar nacionālā naida un nošķiršanas kurināšanu," paziņoja Sputnik Kuzins.

Pēc tam, kad Jānis Kuzins iesniedza sūdzību pret nacionālistu, viņš saskarās ar bloķēšanu Facebook tīklā.

Kuzins saista šo notikumu ne vien ar sūdzību, bet arī ar akcijas "Mūžīgais pulks" virzīšanu Jūrmalā, kura notiks 9. maijā Slokas brāļu kapos, plkst. 18:00.

Nacionālās apvienības valdes loceklis Jānis Iesalnieks - Sputnik Latvija
Latvijas Tieslietu ministrijas sekretārs: nepatīk skolu reforma – brauciet uz Krieviju

"Tā ir jau otrā bloķēšana pēdējā laikā. Pirmā bija tad, kad mēs organizējām talku brāļu kapsētā," uzsvēra Kuzins. Viņš uzskata, ka sociālais tīkls seko līdzi publikācijām ar haštagu #БессмертныйПолк.

Kā jau ziņoja Sputnik Latvija, kaut gan pirmā maija skolu reformas pretinieku gājiens neieguva plašu latviešu mediju atspoguļojumu, atsevišķi brīži izraisīja dzīvu reakciju sociālajos tīklos. Vienu no mītiņa plakātiem ar saukli "Katram rusofobam — kārtīgu zārku" lūdza pārbaudīt Drošības policijā, vai tas nekurinot nacionālo naidu.    

Ziņu lente
0