Cauri Latvijai atkal brauks tanki un ies karavīri: vadītājus lūdz turēties malā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai izvairītos no nepatikšanām, Latvijas iedzīvotājiem labāk būtu neaizmirst, ka Latvijā notiek mācības Tomahawk Knocking: manevri skars Daugavpils, Kuldīgas, Lielvārdes un Ventspils apkaimes teritorijas.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas informāciju, no 3. līdz 16. novembrim vairākos Latvijas novados Tomahawk Knocking mācību ietvaros tiks palielināts NATO karavīru un tehnikas skaits. Par to tiek ziņots Aizsardzības ministrijas mājaslapā.

Mācības notiks Alūksnes novadā, "Lāčusils" poligonā, kā arī Daugavpilī, Kuldīgā, Lielvārdē un Ventspils apkaimē.

Aizsardzības ministrijā norāda, ka mācību mērķis ir uzlabot NATO un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sadarbību un funkcionālo savietojamību.

Tāpat tiek ziņots, ka starptautisko kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un tās sastāvā ietilpst vairāk nekā 1300 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas. Kopā ar Latvijas karavīriem viņi veic manevrus, lai uzlabotu mijiedarbību un gūtu iespēju operatīvi reaģēt uz izaicinājumiem.

​NBS atvainojas Latvijas iedzīvotāju priekš par tām neērtībā, kuras viņiem varētu sagādāt manevru veikšana, un lūdz ar sapratni izturēties pret iespējamiem īslaicīgiem transporta kustības ierobežojumiem.

Tiek norādīts, ka, tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, vadītājiem jāievēro ceļu satiksmes noteikumi un netraucēt kolonnas virzībai, piemēram, cenšoties to apdzīt. Drošības nodrošināšanas nolūkos militāro tehniku pavada Militārā policija un Valsts policija.

Nebaidieties no sprādzieniem

Turklāt šoreiz mācības notiks arī Latvijas gaisa telpā. Militāro lidmašīnu treniņu laikā varētu skanēt skaļi skaņu efekti, taču tas nekādā veidā neietekmēs drošību. Militāro lidmašīnu lidojumi tiek īstenoti tikai normatīvajos aktos noteiktā augstumā un ātrumā.

Militārās mācības Vācijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācu mediji: lielākā daļa Vācijas militārās tehnikas ir nederīga

Latviešus lūdz, tostarp, nebaidīties, ieraugot karavīrus un militārās tehnikas izvietošanu pilsētās. Tāpat nevajag raizēties, ja sāks skanēt sprādzienu skaņas. Tas viss notiks mācību ietvaros. Taču aiztikt kaujas munīciju, ja tā pēkšņi tiks kaut kur atrasta, nedrīkst, norāda NBS.

Latvijā regulāri notiek militārās mācības ar citu NATO valstu dalību. Taču ir vērts atzīmēt, ka nereti militārās tehnikas pārvietošanās laikā pa valsts autoceļiem notiek avārijas. Piemēram, augusta beigās Valsts policijas speciālās vienības policijas bataljona autobuss, dodoties uz manevriem nekārtību apspiešanā Valmierā, iekļuva smagā CSN uz Siguldas šosejas.

Toreiz sadursmē cieta četri Valsts policijas darbinieki. Trīs no viņiem tika nogādāti slimnīcā smagā stāvoklī. Diviem policistiem steidzami bijusi nepieciešama asins pārliešana.

Ziņu lente
0