Autovadītāj, dod ceļu: militārā tehnika no Igaunijas un Lietuvas braukā pa Latviju

© Latvijas armija / SG Ēriks KukutisStarptautiskās militārās mācības Saber Strike Latvijā
Starptautiskās militārās mācības Saber Strike Latvijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā notiek intensīvas mācības: autovadītāji lūgti ar izpratni uztvert Lietuvas un Igaunijas militārās tehnikas klātbūtni uz ceļiem.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku informācija liecina, ka no 17. līdz 22. oktobrim vadītājiem nāksies dot ceļu – pa valsts ceļiem pārvietosies Lietuvas un Igaunijas militārā tehnika, vēsta Grani.lv.

NBS atzīmēja, ka karavīri pārvietosies Ādažu armijas bāzes virzienā, kur turpinās intensīvas militārās mācības kopā ar Latvijas sabiedrotajiem Ziemeļatlantijas aliansē.

Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Mācības, kurās piedalīsies vairāk nekā 1100 karavīri, ilgs divas nedēļas. Manevru gaitā sabiedrotie uzlabos mijiedarbību savās vienībās un uzdevumu izpildes iemaņas 1. kājnieku brigādes Furious Axe sastāvā.

Novembra pirmās nedēļas nogalē Latvijas kājnieku brigādes apgūs taktiskos uzdevumus – uzbrukuma taktiku ar vienībām no Polijas un Slovākijas. Tas būs manevru kulminācijas posms.

NATO tehnikas remonta parka modernizācija Ādažos izmaksās 27 miljonus eiro - Sputnik Latvija
NATO tehnikas remonta parka modernizācija Ādažos izmaksās 27 miljonus eiro

Latvijā regulāri notiek militārās mācības, kurās piedalās arī citas NATO valstis. Iepriekš militārā tehnika pa Latvijas ceļiem pārvietojās septembra beigās – Daugavpils novadā aizritēja manevri Tomahawk Soaring.

Jāpiebilst, ka nereti militārās tehnikas pārvietošanās laikā vērojamas avārijas. Piemēram, augusta beigās Valsts policijas speciālo uzdevumu bataljona autobuss ceļā uz mācībām nekārtību apspiešanai Valmierā, iekļuva smagā avārijā uz Siguldas šosejas.

Sadursmē traumas guva četri Valsts policijas darbinieki. Trīs no viņiem tika nogādāti slimnīcā smagā stāvoklī. Diviem policistiem bija nepieciešama asins pārliešana.

Ziņu lente
0