Lietuvā sākušās starptautiskās mācības "Dzelzs vilks"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Manevros piedalīsies gandrīz 3,5 tūkstoši karavīru no 14 NATO valstīm un to sabiedrotājiem, kā arī līdz pat tūkstotim militārās tehnikas vienību.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Lietuvā startējušas starptautiskās militārās mācības "Dzelzs vilks" (Geležinis vilkas), vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas armijas preses dienestu.

Ap 3,5 tūkstošiem karavīru no 14 valstīm piedalīsies manevros. Izņemot karavīrus, kuri dislocēti NATO bataljonā republikas teritorijā, uz mācībām ieradīsies karavīri no Lielbritānijas, Igaunijas, Itālijas, ASV, Kanādas, Slovēnijas un Ukrainas.

Mācības Saber Strike - Sputnik Latvija
Cauri Latvijai atkal brauks tanki un ies karavīri: vadītājus lūdz turēties malā

Tiks iesaistīts apmēram tūkstotis dažādas militārās tehnikas vienību. Plānots, ka tanki, kājnieku kaujas mašīnas, bruņumašīnas un cita tehnika izbrauks cauri Lietuvas ceļiem un apdzīvotajām vietām. Pilsoņus lūdz būt uzmanīgiem un izrādīt pacietību.

Kā norāda preses dienestā, manevri notiks ne tikai poligonos Ruklā un Pabradē, bet arī civilo objektu teritorijā.

Mācības ilgs divas nedēļas. Īpaša uzmanība tiks veltīta NATO kaujas grupas un Lietuvas valdnieces Birutas bataljona plānošanas un aizsardzības īstenošanas spēju apmācībām un spēju izvērtēšanai, kā arī sadarbībai ar sabiedrotajiem un partneriem specoperāciju veikšanas laikā.

Pirmās nedēļas laikā dalībnieki trenēsies strādāt ar papildus apakšvienībām, otrās nedēļas laikā – treniņi "spēks pret spēku". Tāpat notiks mācību šaušana poligonos.

Mācības "Dzelzs vilks" Lietuvas teritorijā notiek katru gadu. Pasākums paredzēt NATO bataljonu un Lietuvas armijas kaujas gatavības izvērtēšanai plānošanas un militāro operāciju veikšanai.

Ziņu lente
0