ASV aizturēts iespējamais spridzekļu sūtījumu nosūtītājs

CC0 / pixabay / Policija
Policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV tiesībsargājošās iestādes paziņojušas par cilvēka aizturēšanu, kuru tur aizdomās par sūtījumu nosūtīšanu ar spridzekļiem slaveniem prezidenta Donalda Trampa kritizētājiem.

RĪGA, 27. oktobris – Sputnik. Iespējamais "spridzinātājs", kurš izsūtīja sūtījumus ar spridzekļiem daudziem pazīstamiem politiķiem-demokrātiem, tika aizturēts piektdien Floridā. Par to vēsta ASV tieslietu ministrija, pagaidām nesniedzot nekādas detaļas.

​"Mēs varam apstiprināt, ka viens cilvēks ir apcietināts," paziņoja savā Twitter iestādes oficiālā pārstāve Sāra Isgura-Floresa. Detaļas viņa solīja paziņot drīzumā preses konferencē.

Neskatoties uz to, Amerikas mediji ar atsauci uz informācijas avotiem jau ir publicējuši daļu no informācijas par aizturēto, raksta RIA Novosti. Tiek ziņots, ka viņam ir ap piecdesmit gadu, viņš dzīvo Floridas štatā, taču ir saistīts arī ar Ņujorku. Iepriekš vīrietim, kā raksta mediji, jau bijušas problēmas ar likumu.

Latvijas Kriminālpolicijas terorisma apkarošanas specvienība - Sputnik Latvija
Specvienības "Omega" atlasē jānolec no 24 metrus augsta viadukta

Kā jau iepriekš ziņots, dažu pēdējo dienu laikā pazīstamiem ASV cilvēkiem un politiķiem, kurus vieno kritiska pozīcija attiecībā pret prezidentu-republikāni Donaldu Trampu, tika nosūtīti sūtījumi ar pašdarinātiem spridzekļiem.

Par vienu no pirmajiem adresātiem kļuva miljardieris Džordžs Soross. Līdzīgas ierīces, kā jau vēlāk noskaidrojās, tika nosūtītas arī bijušajam prezidentam Barakam Obamam, bijušais valsts sekretārei Hilarijai Klintonei, bijušajam viceprezidentam Džo Baidenam, bijušajam CIP direktoram Džonam Brenanam, aktierim Robertam De Niro un vēl dažiem kongresmeņiem. Kopumā tika nosūtīti divpadsmit sūtījumi.

Visi spridzekļi tika atklāti vēstuļu šķirošanas laikā, tādēļ iztika bez upuriem. Policija apstiprināja, ka visas ierīces bija ejošas. Kā atgriešanas adrese uz aploksnēm ar "pārsteigumu" tika norādīta kongresmenes-republikānes Debijas Šulcas rezidence Floridā.

​Baltais nams nosodīja ļaunprāša rīcību. "Šie teroristiskie akti izraisa nosodījumu, un tie, kas aiz tiem stāv, tiks saukti pie atbildības pilnā mērā atbilstoši likuma burtam. ASV slepenais dienests un citas tiesībsargājošās iestādes veic izmeklēšanu un veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai pasargātu ikvienu, kam draud šie gļēvuļi," paziņoja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

Ziņu lente
0