Specvienības "Omega" atlasē jānolec no 24 metrus augsta viadukta

© Valsts policijaLatvijas Kriminālpolicijas terorisma apkarošanas specvienība
Latvijas Kriminālpolicijas terorisma apkarošanas specvienība - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaujinieki norāda, ka, lai uzsāktu dienestu elitārajā pretterorisma vienībā "Omega", jābūt nevis bezbailīgam, bet gan jāprot uzveikt savas bailes.

RĪGA, 26. oktobris – Sputnik. Latvijā izsludināta viena no ekstremālākajām vakancēm – pretterorisma vienība "Omega" atlasa cīnītājus, raksta Skaties.lv.

Atlases laikā tiek pārbaudīta pretendentu fiziskā sagatavotība, stresa izturība un spēja pārvarēt bailes un fobijas.

Женщина-полицейский в Киеве - Sputnik Latvija
Foto
Sievietes formastērpos: sievietes-policistes dažādās valstīs

Viens no izmēģinājumiem – lēciens no 24 metrus augsta viadukta virs Lorupes, kas ir pielīdzināms astoņu stāvu ēkas augstumam.

Specvienības darbinieki norāda, ka atlases laikā meklē nevis bezbailīgus kandidātus, bet gan tos, kas prot pārvarēt savas bailes.

"Svarīgākais pārkāpt pāri, pārvarēt sevi, atlaist rokas (lai izdarītu lēcienu – red.) un uzticēties, ka viss būs kārtībā," pastāstīja "Omega" kaujinieks.

Pirms izmēģinājumiem kandidāti iziet medicīnisko pārbaudi, kā arī, kas ir svarīgi, psiholoģisko testu. Pārbauda ne vien bailes no augstuma – kandidātiem jābūt spējīgiem rīkoties šaurās telpās, kuras spēj izraisīt klaustrofobiju, kā arī zem ūdens, tumsā. Jāsaglabā spējas skaidri domāt pat stipra stresa situācijā.

Kriminālpolicijas pārvaldes vadītājs Rainis Znotiņš skaidro, ka, kaut arī atlase varētu šķist fiziski un morāli ļoti grūti, jaunietim tā ir pa spēkam.

"Šeit svarīgākais ir attieksme, ja cilvēks vēlas kaut ko sasniegt, viņš arī sasniegs. Cilvēks ar normālu vispārējo sagatavotību ir spējīgs iekļūt "Omega"," saka Znotiņš.

"Omega" ir Latvijas Kriminālpolicijas terorisma apkarošanas specvienība, kura nodarbojas ar īpaši bīstamu noziedznieku aizturēšanu, sabiedrības kārtības saglabāšanu, sprāgstvielu neitralizēšanu un citiem līdzīgiem uzdevumiem.

Policija piedāvā visiem, kuri vēlas iestāties specdienesta rindās, sūtīt pieteikumus uz elektronisko pastu omega13@vp.gov.lv.

Ziņu lente
0