Duļķains, taču lēts: Rīgas iedzīvotāji lūgti nebīties par krāna ūdens izskatu

© pixabayŪdensvada krāns, foto no arhīva
Ūdensvada krāns, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ūdens padeves sistēmas sagatavojušas rīdziniekiem nepatīkamu pārsteigumu: no krāniem galvaspilsētā līs duļķains ūdens.

RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Uzņēmums "Rīgas ūdens" brīdinājis rīdziniekus par to, ka nedēļas sākumā ūdensvada ūdens varētu kļūt duļķains, vēsta Riga.lv.

Duļķainais ūdens, iespējams, tiks novērots Rīgas centra, Pļavnieku, Purvciema, Maskavas forštates, Ķengaraga, Teikas un Juglas iedzīvotāju mājokļos.

Uzņēmums paskaidrojis, ka iespējamās neērtības saistītas ar lieldiametra pieslēguma izbūvi ūdensvadam Krasta ielā. Būvdarbi nepieciešami jauno patērētāju pieslēgumam ūdensvada tīklam. Taču, iespējams, zināmu laiku būvdarbi ietekmēs ūdensvada ūdens fizisko stāvokli.

Руки - Sputnik Latvija
Dzeramā ūdens pieprasījums Latvijā pārspēj rekordus

Ir arī patīkamas ziņas. Uzņēmuma "Rīgas ūdens" pārstāvis Arturs Mucenieks paziņoja, ka savienojums, kura būvdarbus veic uzņēmums, veicinās uzņēmuma klientu skaita palielināšanos. Pēc Mucenieka vārdiem, tas garantē ekoloģisko drošību, kā arī ekonomisko efektivitāti, ļaujot īstenot zemo tarifu politiku Rīgas iedzīvotājiem.

Ūdens uzduļķojumu parādīšanās gadījumā "Rīgas ūdens" lūdz iedzīvotājus zvanīt pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 2122.

Jāpiebilst, ka no šī gada jūnija bija iecerēts palielināt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" pakalpojumu tarifus par 24,2% - līdz 1,59 eiro (bez PVN) par kubikmetru. Ūdens padeves tarifs tika paaugstināts par 35% līdz 85 centiem par kubikmetru (bez PVN), bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 14%, līdz 74 centiem (bez PVN).

Uzņēmumā "Rīgas ūdens" paskaidroja, ka tarifu palielināšanās saistīta ar izdevumiem dabas resursu nodokļa palielināšanās rezultātā, ūdens apgādes tīklu ekspluatācijas un rekonstrukcijas izdevumu pieaugumu un ūdens patēriņa samazināšanos.

Ziņu lente
0