Dzeramā ūdens pieprasījums Latvijā pārspēj rekordus

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasРуки
Руки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzeramā ūdens ražošanas un piegādes uzņēmumiem dažkārt pat neizdodas tikt galā ar pasūtījumiem – svelmes dēļ pieprasījums pārsniedz piedāvājumu.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Šovasar lielā karstuma dēļ dzeramā ūdens pieprasījums Latvijā pārsniedz piedāvājumu, vēsta portāls grani.lv.

Šo informāciju sniedza nozares pārstāvji.

Пустыня - Sputnik Latvija
Svelme Eiropā: kas cietis, kas vainīgs un ko darīt

Uzņēmuma Venden izpilddirektors Aldis Škutāns pastāstīja, ka firmai izdevies nodrošināt 90% pieprasījuma. Ļaunākajā gadījumā klienti saņem pasūtījumus nākamajā dienā.

Uzņēmējs skaidroja, ka agrākajos gados vidējā gaisa temperatūra jūnijā sasniegusi aptuveni +18 grādus, toties tagad Latvijas iedzīvotāji jūtas kā labākajos kūrortos Itālijā un Spānijā.

Viņš atzīmēja, ka uzņēmuma resursi ir ierobežoti gan no ražošanas, gan loģistikas viedokļa, tāpēc dažkārt neizdodas izpildīt visu pasūtījumu apjomu. Uzņēmums strādā trīs maiņās un dara visu iespējamo, lai piegādātu klientiem pasūtīto ūdeni.

Uzņēmuma Markol, dabīgā minerālūdens "Zaķumuiža" ražotāja, izpilddirektors Zigmārs Meija informēja, ka ūdens pieprasījums pieaudzis visos segmentos – mājās un ofisos, kur tiek piegādātas 18,9 litru pudeles, un veikalos.

Produkcijas pieprasījums sācis palielināties jau maijā un audzis visu vasaru. Dažkārt pieprasījums pārsniedza piedāvājumu, taču lielāko daļu pasūtījumu uzņēmums nodrošinājis.

Ventilators - Sputnik Latvija
Karstums Latvijā: veikalos izpirkti visi ventilatori

Šonedēļ Latvijā tika izsludināts oranžais bīstamības līmenis anomālā karstuma dēļ.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka 2018. gada jūlijs bijis viens no trim karstākajiem novērojumu vēsturē – kopš 1924. gada. Vidējā gaisa temperatūra Latvijā sasniedza 19,8 grādus – par 2,4% pārsniedza mēneša normu. Turklāt tas bija otrs sausākais jūlijs XXI gadsimtā.

Iepriekš vēstīts, ka svelmes rezultātā krities ūdens līmenis hidroelektriskajos rezervuāros, kā rezultātā augušas elektroenerģijas cenas.

Ziņu lente
0