Krievija brīdinājusi Latviju par ceļu ekspluatācijas tarifu pieaugumu

© Sputnik / Виктор ТолочкоKravas automašīnas caurlaides punktā "Kamennij Log"
Kravas automašīnas caurlaides punktā Kamennij Log - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad Krievijas un Latvijas autopārvadātāji saņems papildu 12 tūkstošus atļauju dažādu veidu kravu pārvadājumiem.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Krievija un Latvija vienojušās par papildu atļauju izsniegšanai automašīnu pārvadājumiem šogad, kā arī apstiprinājušas atļauju skaitu 2019. gadam, vēsta Latvijas Avīze.

11.-12.oktobrī Maskavā notika Krievijas un Latvijas komisijas sēde starptautisko automašīnu pārvadājumu jomā, kuras gaitā delegācijas vienojās par tālāku sadarbību šajā jomā, avīzi informēja Autotransporta direkcijas pārstāvis.

Водитель в кабине грузовика - Sputnik Latvija
"Latvijas auto": drīzumā šoferu trūkums liks samazināt biznesa apjomus

Latvijas delegāciju pārstāvēja Satiksmes ministrija, Autotransporta direkcija, autopārvadātāju asociācija "Latvijas Auto", savukārt Krievijas delegācijā bija pārstāvji no Krievijas Autotransporta aģentūras, kontroles institūcijas, autopārvadājumu asociācijas ASMAP un pārvadātāju uzņēmumiem.

2018. gada deviņu mēnešu laikā autopārvadājumu apjoms Latvijas un Krievijas starpā ir pieaudzis, salīdzinot ar šo periodu 2017. gadā, tāpēc puses vienojās par 2000 papildu atļaujām, kas derīgas divpusējiem, tranzīta un uz/no trešo valstu pārvadājumiem, un 10 000 atļaujām divpusējiem un tranzīta pārvadājumiem.

Tikšanās gaitā delegācijas vienojās par atļauju apmaiņu 2019. gadam. Tiks izsniegti 100 000 divpusējo/tranzīta un 9000 universālo atļauju Latvijas pārvadātājiem un 110 000 divpusējo/tranzīta un 8000 universālo atļauju Krievijas pārvadātājiem.

Kravas automašīnas pie robežas - Sputnik Latvija
Latvijas autopārvadātāji nopelnījuši ar kravām uz Krieviju

Sēdē Krievijas delegācija informēja, ka no 2019. gada otrās puses plāno ceļu maksas tarifu indeksāciju sistēmā "Platon". Patlaban "Platon" tarifs sastāda 1,9 rubļus par kilometru ceļa. Bija plānots to indeksēt no šī gada 1. jūlija atbilstoši inflācijas procentam, kas uzkrājies kopš sistēmas darba sākuma – 2015. gada 15. novembra. Taču vēlāk Krievijas varasiestādes atlika indeksāciju uz gadu – līdz 2019. gada 1. jūlijam.

Sistēma "Platon" sāka darbu 2015. gada 15. novembrī. Iekasētie līdzekļi nonāk federālajā ceļu fondā – tie veido kompensāciju par bojājumiem, ko ceļiem nodara kravu automašīnas ar masu virs 12 tonnām.

Ziņu lente
0